Πρόστιμο στον ΟΤΕ από την ΕΕΤΤ

You are currently viewing Πρόστιμο στον ΟΤΕ από την ΕΕΤΤ

Η ολομέλεια της ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) επέβαλε σημαντικό πρόστιμο στον ΟΤΕ με αιτιολογία τη διακριτική μεταχείριση των συνδέσεων λιανικής του οργανισμού και παραβίασης του ανταγωνισμού.

Η ακρόαση είχε πραγματοποιηθεί αρχικά τον Μάϊο του 2015 μετά από καταγγελία των εναλακτικών παρόχων για διακριτική μεταχείρηση υλοποίησης συνδέσεων από τον ΟΤΕ υπέρ της δικής του λιανικής. Εχθές πάρθηκε η απόφαση και στον ΟΤΕ επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Στις υποθέσεις που εκκρεμούν αυτή τη στιγμη στην ΕΕΤΤ υπάρχει και καταγγελία της Vodafone για την Cosmote για κατάχραση όρων του ανταγωνισμού και εκκρεμεί από το 2012.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση