Samsung, συνεργασία με την Getronics και παρουσίαση νέων Β2Β προϊόντων @ CeBIT 2013 [VIDEO]

You are currently viewing Samsung, συνεργασία με την Getronics και παρουσίαση νέων Β2Β προϊόντων @ CeBIT 2013 [VIDEO]

Την φετινή CeBIT 2013 διάλεξε η Samsung για να πραγματοποιήσει την παρουσίαση των καινούριων Β2Β συσκευών της αλλά και για να ανακοινώσει την υψίστης σημασίας συνεργασία της με την Getronics.

Η Getronics είναι εταιρεία με ηγετική θέση στο χώρο των υπηρεσιών ICT, με εμπειρία δεκαετιών και με δίκτυο κάλυψης στον δημόσιο τομέα αλλά σε πολλές μεγάλες εταιρείες σε τουλάχιστον 90 χώρες

Είναι γνωστό ότι ο κορεάτικος κολοσσός, με την ανθρωποκεντρική στρατηγική του και την φιλοσοφία που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια, έχει πάντα ως στόχο την σωστή και πρακτική υιοθέτηση των προϊόντων του, τόσο σε εταιρικό επίπεδο όσο και από την οπτική γωνία του απλού καταναλωτή και τελικού χρήστη.

Είδαμε εντυπωσιακές οθόνες αφής, ταμπλέτες και γενικότερα συσκευές που έχουν ως στόχο την ψυχαγωγία, φορητούς και σταθερούς υπολογιστές, ιατρικά μηχανήματα αλλά το μεγάλο βάρος φέτος σήκωσε ο τομέας της εκτύπωσης, τομέας δύσκολος και απαιτητικός στον οποίο η Samsung κρατάει την δεύτερη θέση και επιδιώκει φυσικά την κορυφή.

Με 39 μονάδες παραγωγής, 24 ερευνητικά κέντρα και 7 σχεδιαστήρια ανά την υφήλιο και με όπλο την 20ετή πείρα της έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα και στον τομέα των laser εκτυπωτών δίνοντας πρώτη νέα δείγματα.

Δείγματα με μοναδικά χαρακτηριστικά, λειτουργίες αν θέλετε, που θα πλαισιώνουν τους ήδη αξιόπιστους εκτυπωτικούς σταθμούς και τα πολυμηχανήματα της.

SamsNFC960

Διακριτικές και γρήγορες μπορούμε να χαρακτηρίσουμε της συσκευές C410W, C460W και C460FW που μας εξέπληξαν ευχάριστα διαπιστώνοντας ότι έχουν αρχίσει να γεφυρώνονται οι σχέσεις μεταξύ αυτών και των φορητών συσκευών μας χωρίς την αναγκαιότητα ύπαρξης δικτύου.

Παρακάτω ακολουθεί μια επίδειξη η οποία πραγματοποιήθηκε με δικά της smartphones, κάνοντας απλά χρήση μιας εύκολης εφαρμογής που έχει αναπτυχθεί ειδικά για αυτόν το τομέα και που επιτρέπει την εκτύπωση μέσω NFC.

Ο χρήστης δηλαδή, ακουμπώντας απλά την συσκευή του στο σημείο με την ειδική σήμανση, σε ελάχιστο χρόνο και με αυτόματη επιλογή χαρτιού και μεγέθους έχει βέλτιστο αποτέλεσμα τόσο από πλευράς ποιότητας αλλά και από οικονομίας. Και φυσικά αυτά ανάγονται και στον τομέα του σκαναρίσματος.

SamsNFC2960

Δεν λείπει βέβαια και η υποστήριξη όλων των παραπάνω μέσω Cloud υπηρεσιών, δημοφιλή στις μέρες μας και ας μας επιτραπεί η έκφραση “σανίδα σωτηρίας” για όσους εκτελούν σωστά την χρήση τους.

SamsNFCCloud960

Με αυτές τις μεθόδους και σε συνδυασμό με την χρήση εξειδικευμένου λογισμικού, όπως αυτό της γνωστής εταιρείας διαχείρισης εγγράφων SC Synergy, οι νέοι αυτοί σταθμοί έχουν μέχρι και την δυνατότητα αυτοματοποιημένης αρχειοθέτησης, άμεσα, με συστήματα ελέγχου πρόσβασης και διακίνησης τους.

Τόσο σε επίπεδο μεγέθους Α4 αλλά και Α3 η Samsung ανεβάζει τον πήχη στην αξιοπιστία αλλά και στην ασφάλεια.

Με δυναμική σχεδίαση και παρούσα την τεχνολογία αιχμής που τόσο καλά κατέχει, όπως τους δοκιμασμένους πολυπύρηνους επεξεργαστές τύπου Cortex A5 και άφθονης μνήμης RAM, κατάφερε να υλοποιήσει νέα ευέλικτα πολυχρηστικά μηχανήματα.

SamProXpress960

Με γνώμονα λοιπόν την οικονομία, συνάμα με την ποιότητα, η νέα αυτή γενιά Β2Β συσκευών Xpress και ProXpress μπορεί να πετύχει και μεγίστη εξοικονόμηση αναλωσίμων χάρη και στο Samsung Eco driver.

SamsXpress960

Επιπρόσθετα με την λειτουργιά ReCP (Rendering Engine for Clean Page), που συντελεί στην καθαρή και ευανάγνωστη εκτύπωση αλλά και ταχύτητες που αγγίζουν μέχρι και τις 40 σελίδες/λεπτό, οι δυο νέες σειρές που αναφέραμε πιο πάνω έρχονται να “καθαρίσουν” το τοπίο και να καθιερώσουν εαυτόν ως άριστες επιλογές απέναντι στις αυξημένες ανάγκες της σημερινής εποχής.

SamProXpress2960

Είτε λοιπόν σε περιβάλλον SOHO [small office / home office] είτε σε SMB [mid-sized business] περιβάλλον αλλά και σε επιχειρήσεις με τεράστιο φόρτο εργασίας και υψηλές απαιτήσεις όσον αφορά την ασφαλή διακίνηση και επεξεργασία δεδομένων, εδώ δηλαδή εκτυπώσεων, όπως ανέφερε και ο KiHo Kim, πρόεδρος του τμήματος Printing Solutions Business, το 2013 είναι η χρονιά της Samsung που μαζί με την Getronics θα φροντίσουν να αντεπεξέλθουν με μια “Win-Win” τακτική, προσφέροντας γρήγορο και υπεύθυνο service, σταθερές υπηρεσίες και απρόσκοπτη λειτουργία των νέων αυτών συσκευών.

SamXpress2960

Θα περιμένουμε λοιπόν τους επόμενους μήνες για να μάθουμε και το κόστος απόκτησης, όπου και όταν θα πραγματοποιηθεί η κυκλοφορία τους.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση