Συλλήψεις από την οικονομική αστυνομία για φοροδιαφυγή σε γνωστή εταιρεία

You are currently viewing Συλλήψεις από την οικονομική αστυνομία για φοροδιαφυγή σε γνωστή εταιρεία

Με δελτίο τύπου η Ελληνική Αστυνομία ενημέρωσε σήμερα για την σύλληψη πέντε υπόπτων από εταιρείες που εμπλέκονται στην υπόθεση. Μια από τις εταιρείες αυτές είναι ιδιαίτερα γνωστή στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου όπως λένε οι πληροφορίες μας.

Η υπόθεση αφορά εικονικά τιμολόγια με συνολική αξία που ξεπερνά τα 5,8 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αναζητείται ένας ακόμα 45-χρονος ύποπτος ο οποίος είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος μιας εκ των εταιρειών.

Η έρευνα σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ ήταν πολύμηνη και έχει καταλήξει σε σχηματισμό δικογραφίας για κακουργηματικής φύσεως φοροδιαφυγή και οι εταιρείες που εμπλέκονται δραστηριοποιούνται στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου και παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, παραγωγής και εμπορίας CD’s και DVD’s, ανακύκλωσης, έκδοσης βιβλίων και διαφημιστικών προϊόντων, καθώς επίσης διαφήμισης και γραφικών τεχνών.

Φαίνεται πως το όνομα της γνωστής στο καταναλωτικό κοινό του χώρου της τεχνολογίας εταιρείας έχει διαρρευσεί, εμείς όμως επειδή μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση που να το επιβεβαιώνει δεν θα το αναφέρουμε εδώ.

Μείνετε συντονισμένοι θα σας ενημερώσουμε για κάθε εξέλιξη στην υπόθεση.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση