Συνεργασία Intel με Jaguar Land Rover

You are currently viewing Συνεργασία Intel με Jaguar Land Rover

Η Intel, εταιρεία που δεν χρειάζεται συστάσεις σε όποιον ασχολείται με την τεχνολογία, συνεργάζεται με τη Jaguar Land Rover με στόχο την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών στο χώρο του αυτοκινήτου.

Οι δύο εταιρείες – παρένθεση εδώ, οι φίρμες Jaguar και Land Rover έχουν αγοραστεί από μια εταιρεία και έχουν συγχωνευτεί σε μια – Intel και Jaguar Land Rover, ανακοίνωσαν επίσημα τη συνεργασία τους, σύμφωνα με το δελτίο τύπου έχουμε λάβει. Οι τεχνολογίες που στοχεύουν να αναπτύξουν σε πρώτη φάση από την παραπάνω συνεργασία αφορούν το εσωτερικό των οχημάτων.

Η συνεργασία δεν αναμένεται όμως να περιοριστεί στο εσωτερικό των οχημάτων αφού φαίνεται πως οι δύο εταιρείες εργάζονται ήδη για την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς ψηφιακών πρωτότυπων οχημάτων τα οποία θα συνδέουν – ελπίζουμε με χαρακτηριστική ευκολία – το αυτοκίνητο με φορητές συσκευές και το cloud.

Η Jaguar Land Rover φαίνεται να έχει λάβει ιδιαίτερα σοβαρά την παραπάνω συνεργασία μιας και μεταξύ άλλων παρουσίασε σχέδια για την δημιουργία ενός νέου κέντρου R&D – έρευνας και ανάπτυξης – το οποίο θα εδρεύει στο Πόρτλαντ του Όρεγκον και θα είναι η βάση για την περαιτέρω συνεργασία με τα εργαστήρια της Intel.

Αυτό αγαπητοί αναγνώστες ονομάζεται ανάπτυξη.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση