Singulus Blu-Ray 4K δίσκοι στα 100GB

You are currently viewing Singulus Blu-Ray 4K δίσκοι στα 100GB

Η γερμανική εταιρεία Singulus αποκάλυψε ότι έχει δημιουργήσει νέα γραμμή παραγωγής για Τriple Layer Blu-ray δίσκους, πριν από την αναμενόμενη ανακοίνωση της τεχνολογίας από την Blu-ray Disc Association

Οι δίσκοι Blu-ray για 4K περιεχόμενο, σύμφωνα με την παραπάνω εταιρεία, έχουν ήδη κατασκευαστεί και δοκιμάζονται, με σκοπό να ξεκινήσει κανονικά η παραγωγή τους στα 100GB.

Η επιβεβαίωση, με τη μορφή δελτίου τύπου, ανιχνεύτηκε από την ιστοσελίδα TechRadar και αναφέρει ότι τα 100GB προέρχονται όχι μόνο από την χρήση τριών επιστρώσεων αλλά και από μια αλλαγή στη μέθοδο συμπίεσης δεδομένων, που επιτρέπει έως και 33GB πληροφοριών να αποθηκευτούν σε κάθε στρώμα, αντί των 25GB που διαθέτουμε τώρα.

SingULUSBD960

Η BDA δεν έχει ακόμη ανακοινώσει επίσημα την νέα αυτή τεχνολογία, αλλά ένας εκπρόσωπος της μιλώντας στο TechRadar δήλωσε ότι μπορεί να αποκαλυφθεί πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.

Θα ήθελαν να αποφευχθεί άλλη μια μορφή “πολέμου”, όπως αυτή μεταξύ Blu-Ray και HD-DVD, με την Sony και την Panasonic που από κοινού υλοποιούν μια νέα τεχνολογία για την αποθήκευση 300GB σε οπτικά μέσα δίσκου, με την επιθυμία να καταλήξει στους καταναλωτές ένα κοινό φορμά.

RedBlueDivide960

Η νέα αυτή μορφή δίσκου υψηλής πυκνότητας είναι πιθανό να βοηθήσει και στην υιοθέτηση των Ultra HD τηλεοράσεων, με το Netflix και την Sony να έχουν ήδη ξεκίνησει 4K υπηρεσίες που δυστυχώς παρεμποδίζονται από τις χαμηλού εύρους ζώνης συνδέσεις, ενώ οι τηλεοπτικές εκπομπές σε 4K είναι ακόμα υπό δοκιμή.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση