Τέλος εποχής για τη Philips

You are currently viewing Τέλος εποχής για τη Philips

Η Ολλανδική Philips ανακοίνωσε την πώληση του τμήματος καταναλωτικών ηλεκτρονικών προϊόντων στην Ιαπωνική Funai Electric. Αυτό σημαίνει ότι στη Funai περνάνε τα τμήματα εικόνας, ήχου, multimedia και αξεσουάρ κλείνοντας έτσι ένα κύκλο 80 ετών για την εταιρεία που έχει πρωταγωνιστήσει στα δρώμενα της τεχνολογίας.

Η Philips αποχωρεί από αυτά τα κομμάτια της αγοράς προφανώς μη μπορώντας, όπως και άλλοι ευρωπαίοι ανταγωνιστές της, να ακολουθήσει τον ανταγωνισμό από την Ασία. Η Philips θα επικεντρωθεί κυρίως στην αγορά των ιατρικών μηχανημάτων.

Ο CEO της Philips, Frans van Houten, δήλωσε “η σημερινή συμφωνία με την Funai, μια συνεργάτρια μας για πάνω από 25 χρόνια, θα δημιουργήσει ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον για την Philips Audio, Video και Entertainment και μια συνέχεια για τους καταναλωτές.”

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2013 και θα κοστίσει τη Funai 201,8 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία θα καταβληθούν σε μετρητά. Η συμφωνία περιλαμβάνει και την εκμετάλλευση του ονόματος της Philips στα προϊόντα της.

Οι φίλοι της τεχνολογίας πρέπει να θυμούνται τη Philips μιας και αποτέλεσε μια εταιρεία πρωταγωνιστή στις τεχνολογικές εξελίξεις. Το 1963 εφηύρε την πρώτη κασέτα για εγγραφή ήχου, το 1972 κατασκεύασε το πρώτο VCR για οικιακή χρήση, το 1983 το CD και το 2000 το DVD+R. Δυστυχώς την τελευταία δεκαετία η εταιρεία δεν έχει φανεί ικανή να ακολουθήσει τον ανταγωνισμό φτάνοντας έτσι σήμερα στην παραπάνω ανακοίνωση.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση