Xbox One από την Microsoft [VIDEOS]

You are currently viewing Xbox One από την Microsoft [VIDEOS]

Πέρασαν αρκετοί μήνες, είδαμε πολλά και διάφορα “υποτιθέμενα” μοντέλα, ακούσαμε πολλά για τις επιδόσεις και τα νέα χαρακτηριστικά του αλλά τα ψέματα τελείωσαν : το Xbox One είναι εδώ. 

Σε μια ειδική τελετή που έλαβε χώρα στο αρχηγείο του αμερικανικού κολοσσού, στο Redmond, η Microsoft παρουσίασε το καινούριο της επίτευγμα μαζί με το απαραίτητο χειριστήριο του καθώς και το νέο Kinect. Εμείς οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι το η εμφάνιση του νέου One έχει πολύ διαφορετικές γραμμές από αυτές που έχουμε συνηθίσει σε μια κονσόλα έως σήμερα.

XbLin960

Σε ένα κέλυφος που θυμίζει κάτι μεταξύ video-player και κονσόλας, η Microsoft τοποθέτησε έναν επεξεργαστή SoC των 40nm από την AMD με οκτώ πυρήνες και γραφικό συνεπεξεργαστή, 8GB μνήμης RAM και έναν σκληρό δίσκο 500GB, ο οποίος σχεδιάστηκε αποκλειστικά από την ομάδα του Redmond για το νέο Xbox.

XboSoC960

Το σύστημα ολοκληρώνεται από έναν οδηγό blu-ray [slot-loading], USB 3.0 και Wi-Fi 802.11n και σε συνεργασία με την ευρυγώνια 1080p κάμερα του νέου Kinect είναι ικανό να μετρήσει μέχρι και τους σφυγμούς της καρδιάς του χρήστη. Το καινούριο χειριστήριο, ανασχεδιασμένο σε 40 σημεία και με πιο εντυπωσιακό τρόπο αλληλεπίδρασης με το χρήστη, θα συνεργάζεται με το Kinect, ταυτοποιώντας και προσαρμόζοντας την εμπειρία ανάλογα με ποιον έχουν απέναντι τους.

XboCon960

Το λογισμικό που κινεί όλο αυτό το μηχανισμό, σύμφωνα με την Microsoft, είναι ένας συνδυασμός τριών λειτουργικών συστημάτων υπό την επίβλεψη του πυρήνα των Windows.

Το πρώτο πράγμα που αντικρίζει κανείς μόλις θέσει σε λειτουργία το One είναι το νέο Home Dashboard, το οποίο είναι σχεδόν ίδιο με το περιβάλλον χρήσης των Windows 8. Υπάρχει υποστήριξη φωνητικών εντολών, υπηρεσίες streaming και on demand τηλεόρασης μέσω διαδικτύου [προφανώς όπου είναι διαθέσιμες] αλλά και εισαγωγή αρχείων πολυμέσων από το HDMI-in της συσκευής. Η συμβολή του Kinect και σε αυτόν τον τομέα είναι καταλυτική, τόσο στην περιήγηση όσο και στην διαχείριση των εφαρμογών.

XboPan960

Το Snap Mode είναι ένα χαρακτηριστικό που επιτρέπει την παράλληλη λειτουργία εφαρμογών όπως πχ. του Internet Explorer και ενός αρχείου βίντεο στην ίδια οθόνη, την ίδια στιγμή. Υπάρχει δυνατότητα VoIP μέσω Skype, ροή από ειδοποιήσεις άνα πάσα στιγμή, δυνατότητα DVR καταγραφής κατά την διάρκεια του παιχνιδιού και μέσω του SmartGlass, ελέγχος του Xbox μέσω tablet ή smartphone.

XboGam960

Με αιχμή του δόρατος την ψυχαγωγία το νέο One και με την Microsoft να μας υπενθυμίζει πως δεν υπάρχει συμβατότητα με τους τίτλους [αλλά και ούτε με τα χειριστήρια] του Xbox 360, η παρουσίαση προχώρησε στην παρουσίαση των νέων εντυπωσιακών παιχνιδιών που αναμένονται να στηρίξουν την κονσόλα της. NBA Live, FIFA, UFC και Madden από την ΕΑForza Motorsport 5 και Call of Duty: Ghosts έιναι κάποιοι από αυτούς. Το Quantum Break θα είναι δε μια αποκλειστικότητα για το Xbox One, προϊόν των δημιουργών του “Max Payne” και του “Alan Wake”, τίτλοι που έχουν συνεισφέρει στην αύξηση του πελατολογίου της Microsoft η οποία μάλιστα, δια χειρός Steven Spielberg, έδωσε στην δημοσιότητα και την δημιουργία μιας σειράς επεισοδίων του Halo.

Τί δεν μας ανακοίνωσε ο αμερικανικός κολοσσός ;

Την τιμή του και την ημερομηνία διάθεσης του, που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο αν οι καταναλωτές θα θελήσουν να επενδύσουν σε μια νέα συσκευή ψυχαγωγίας, η οποία κόβει κάθε επαφή και διαθέτει ένα αποθηκευτικό μέσο που δεν μπορεί να αντικατασταθεί σε σχέση με τον προκάτοχο της, του οποίου η κοινότητα είναι μεγάλη και εδραιωμένη.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση