Αυτή είναι η οθόνη του iPad mini

You are currently viewing Αυτή είναι η οθόνη του iPad mini

Βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν το επόμενο event της Apple στο όποιο χαρακτηριστικά αναφέρει ότι έχει να μας παρουσιάσει κάτι ακόμα που μάλλον θα ακούει στο όνομα iPad mini. Σήμερα λοιπόν έγιναν διαθέσιμες οι φωτογραφίες της οθόνης του νέου iPad mini το οποίο έχει λόγο πλευρών 4:3, όπως το μεγάλο αδερφάκι του.

Οι φωτογραφίες έρχονται από την ETrade Supply και οι διαστάσεις της οθόνης που βλέπουμε είναι 162 χιλιοστά x 124 χιλιοστά – δηλαδή 6,4 ίντσες x 4,9 ίντσες. Ο πρόγονος μας ο Πυθαγόρας, με το σχετικό θεώρημα του στην τριγωνομετρία, μας δίνει την απάντηση για το μέγεθος της διαγωνίου, το οποίο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι οριακά πάνω από τις 8 ίντσες.

Αυτό λοιπόν, υπολογίζοντας και το διακοσμητικό κάδρο γύρω από την οθόνη, φαίνεται να ταιριάζει γάντι στην φημολογούμενη διαγώνιο οθόνης του iPad mini που είναι στις 7,85 ίντσες. Επιπλέον οι εκτυπώσεις στην οθόνη δείχνουν ότι είναι κατασκευασμένη από την LG, ενώ οι γνωρίζοντες αναγνωρίζουν την ετικέτα στο ribbon cable το οποίο είναι αντίστοιχο με αυτό των αυθεντικών ανταλλακτικών της Apple.

Επιπλέον πληροφορίες είδαν το φως της δημοσιότητας για την μπαταρία του iPad mini η οποία είναι ισχύος 16,7 Whr και τάσης 3,72 V. Συγκριτικά απλά θα αναφέρουμε ότι το iPhone 5 διαθέτει μπαταρία 5,45 Whr, κάτι σημαίνει ότι η μπαταρία του iPad mini έχει περίπου τρεις φορές την χωρητικότητα της.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση