Αυτό είναι το Samsung Galaxy Note 8

You are currently viewing Αυτό είναι το Samsung Galaxy Note 8

Το περιμενουμε εδω και καιρό και σήμερα έφτασε η στιγμη που η Samsung αποκάλυψε το ολοκαίνουργιο Galaxy Note 8 επιβεβαιώνοντας πολλές από τις διαρροές, αποκαλύπτοντας ένα εντυπωσιακό smartphone.

Το νέο Galaxy Note 8 ξεχωρίζει για την infinity οθόνη Quad HD διαγωνίου 6,3 ιντσών η οποία έχει ανάλυση 2960 x 1440 pixels, αναλογίας πλευρών 18,5:9. Η νέα οθόνη υπόσχεται στο χρήστη όχι μόνο εντυπωσιακά χρώματα και υψηλή φωτεινότητα αλλά και κινηματογραφική εμπειρία στις θεάσεις video.

Στην πίσω πλευρά του Galaxy Note 8 βλέπουμε όχι έναν αλλά δύο αισθητήρες με ανάλυση 12 MPixels έκαστος με τον ένα αισθητήρα να συνδυάζεται με τηλεφακό που προσφέρει 2x οπτικό zoom και τον άλλο με ευρυγώνιο φακό. Και οι δυο αισθητηρες στην πίσω πλευρά έρχονται με οπτική σταθεροποίηση – OIS – κάτι που η Samsung σημειώνει ότι βλέπουμε για πρώτη φορά σε smartphone.

Χάρη στο διπλό πίσω αισθητήρα οι φωτογραφίες και τα video του Galaxy Note 8 ειναι εντυπωσιακές και η Samsung κατά τη διάρκεια της παρουσίασης έδωσε έμφαση στη λειτουργία Live Focus η οποία και δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να θολώσει κατα βούληση το background σε μια φωτογραφία – το φαινόμενο Bokeh – είτε κατά τη στιγμή της λήψης, είτε μετά τη λήψη.

Στην πίσω πλευρά μαζί με το σύστημα διπλής κάμερας θα βρούμε και τον αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος.

Βασικό στοιχείο σε κάθε Galaxy Note που έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα είναι το πενάκι S-Pen και έτσι το Galaxy Note 8 έρχεται με ανανεωμένο S-Pen το οποίο προσφέρει μεγαλύτερη ακρίβεια – διαθέτει ευαισθησία 4.096 σημείων πίεσης .

Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα προσθήκης κινούμενων μηνυμάτων ή ζωγραφιών στις εικόνες του, μπορεί να πραγματοποιήσει άμεσα μετάφραση κειμένων αλλά και μετάφραση κειμένων που βρίσκονται επάνω σε φωτογραφίες, ενώ μπορεί να μετατρέψει και ισοτιμίες.

Επιπλέον κάνοντας tap δύο φορές την οθόνη της συσκευής μπορεί να γράψει απ’ ευθειας στις σημειώσεις με το Screen off memo.

Στην καρδιά του Galaxy Note 8 χτυπά ο Exynos 8895 ενώ συνοδεύεται από 6GB μνήμης RAM και έρχεται με προ-εγκατεστημένο Android 7.1.1 και πιστοποίηση IP67 για ανθεκτικότητα στη σκόνη και το νερό. Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 3.300mAh και το βάρος του είναι 195 γραμμάρια.

https://www.youtube.com/watch?v=RKYjdTiMkXM

Θα κυκλοφορήσει σε τρεις διαφορετικές χωρητικότητες στα 64GB, 128GB και 256GB και σε τέσσερα χρώματα τα Midnight Black, Deepsea Blue, Orchid Gray και Maple Gold. Τα παραπάνω θα γίνουν διαθέσιμα ανάλογα με την αγορά μιας και δεν θα είναι διαθέσιμοι όλοι οι συνδυασμοί σε όλες τις αγορές.

Στη συσκευασία ο τυχερός αγοραστής θα βρει και ένα ζευγάρι ακουστικά της AKG, ενώ όσοι προχωρήσουν σε προ-παραγγελία του Galaxy Note 8 θα πάρουν και δώρο ένα DeX Dock το οποίο είδαμε με το Galaxy S8 / S8+ και μπορεί να μετατρέψει το smartphone σε υπολογιστή συνδέοντας μια οθόνη, ένα ποντίκι και ένα πληκτρολόγιο.

Η τιμή του Samsung Galaxy Note 8 στα 64GB είναι 1.029€ και θα διατεθεί επίσημα στα καταστήματα στις 15 Σεπτεμβρίου.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση