Αυτό είναι το Samsung Galaxy S III mini

You are currently viewing Αυτό είναι το Samsung Galaxy S III mini

Όπως αναμενόταν εδώ και λίγες εβδομάδες η Samsung εχθές ανακοίνωσε και επίσημα το μικρό αδερφάκι την ναυαρχίδας της το οποίο ονομάζεται Samsung Galaxy S III mini.

Το νέο smartphone έρχεται με οθόνη διαγωνίου 4 ιντσών αντί της οθόνης των 4,8 ιντσών του μεγαλύτερου αδερφού του, η οποία όμως παραμένει τεχνολογίας Super AMOLED. Φυσικά η μικρότερη οθόνη έρχεται και με μικρότερη ανάλυση, η οποία για το Samsung Galaxy S III mini φτάνει τα 800×480 pixels.

Στην καρδιά του mini θα βρείτε ένα διπύρηνο επεξεργαστή ο οποίος είναι χρονισμένος στο 1 GHz, ενώ η συσκευή ενσωματώνει μνήμη RAM 1 GB, κάμερα 5 MPixels με LED flash στην πίσω πλευρά του, αλλά και εμπρός κάμερα ανάλυσης VGA στην εμπρός πλευρά του.

Στα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου περιλαμβάνεται η υποστήριξη της τεχνολογίας NFC, το προ-εγκατεστημένο Android 4.1 Jelly Bean στο οποίο η Κορεατική εταιρεία έχει ενσωματώσει λειτουργίες που θα βρείτε και στη ναυαρχίδα της όπως τα S Beam, S Voice και Smart Stay.

Το νέο Samsung Galaxy S III mini θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις στα 8 GB και 16 GB, ενώ αν και δεν ανακοινώθηκε ακόμα η τιμή διάθεσης του υπολογίζεται ότι θα βρίσκεται κοντά στα 400 ευρώ για το μοντέλο με τα 8 GB μνήμης.

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Samsung Galaxy S III mini [i8190]

CPU: 1 GHz Dual-Core
GPU:
Mali-400
Λειτουργικό:
Android 4.1 Jelly Bean
Μνήμη RAM
:1 GB
Ενσωματωμένη μνήμη: 8 GB / 16 GB
Επέκταση: Θύρα microSD για κάρτες έως 32 GB
Οθόνη: 4 ίντσες Super AMOLED 480×800 pixels
Συνδεσιμότητα:
3G, Wi-Fi n, Bluetooth 4.0, micro USB, GPS / Clonass, FM Radio, NFC
Κάμερα:
5MP και LED φλας
Μπαταρία
:
1.500 mAh Li-Ion
Διαστάσεις
: 121,5x63x9,9 mm
Βάρος
: 111,5 g

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση