BiggiFi, μετατρέψτε την HDTV σας σε ταμπλέτα [VIDEO]

You are currently viewing BiggiFi, μετατρέψτε την HDTV σας σε ταμπλέτα [VIDEO]

Το BiggiFi είναι ένα εγχείρημα που φιλοδοξεί να μετατρέψει την τηλεόραση σας σε τεράστια ταμπλέτα. Πως θα το κάνει αυτό ; 

Το BiggiFi εκ πρώτης όψεως δεν είναι τίποτε άλλο από ένα HDMI dongle, αξίας 79 δολαρίων ΗΠΑ, που έχει φαινομενικά την ικανότητα αναμεταδόσης της εικόνα του smartphone σας στην οθόνη της HDTV σας, όπως ακριβώς το AirPlay της Apple, το WiDi της Intel ή το Miracast.

Είναι μια υλοποίηση γύρω από έναν διπύρηνο Cortex-A9 επεξεργαστή στα 1.5GHz αλλά ο δημιουργός του – Karl Zhao – εξηγεί πως δεν πρόκειται για έναν απλό “καθρεπτισμό” της εικόνας από την μία συσκευή στην άλλη. Είναι μια ανεξάρτητη πλατφόρμα που αναλαμβάνει, μέσω κατάλληλης εφαρμογής που εγκαθιστά ο χρήστης, να αξιοποιήσει την οθόνη αφής της συσκευής και μεταδίδοντας τα Ι/Ο δεδομένα των κινήσεων του να τα μεταφράσει σε κίνηση, μέσω του BiggiFi.

https://www.youtube.com/watch?v=qSfOvjDfkQc

Εκείνο με την σειρά του, χάρη στο ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλον του, σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε κανονικές εφαρμογές Android στα 4GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου που διαθέτει [επεκτάσιμου με microSD] και να απολαύσετε τίτλους παιχνιδιών και εφαρμογές, χρησιμοποιώντας το κινητό σας ως χειριστήριο.

BGFi2960

Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του έχουν ως εξής :

– Διπύρηνο SoC Cortex-A9 στα 1.5GHz [512KB L2]
– Συνεπεξεργαστή γραφικών Mali-400MPU
1GB μνήμης DDR-SDRAM
4GB NAND flash αποθ.χώρο
– Υποδοχή microSD
– Δίκτυο 802.11 b/g/n
– Έξοδο HDMI [1080p]
– Θύρα USB 2.0
– Τροποποιημένο Android 4.0

BGFi3960

Υπάρχει υποστήριξη OpenGL ES 2.0, OpenGL ES 1.1, OpenVG 1.1 και παρέχεται ειδικό SDK για όποιον επιθυμεί να αναπτύξει κάποια εφαρμογή που να εκμεταλλεύεται το BiggiFi.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση