CES 2013: Archos GamePad, το Γαλλικό gaming tablet [VIDEO]

You are currently viewing CES 2013: Archos GamePad, το Γαλλικό gaming tablet [VIDEO]

Η άφιξη του Archos GamePad μας είχε ανακοινωθεί, ανεπίσημα, στην IFA 2012 όταν είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με στελέχη της εταιρείας στο Βερολίνο. Η Γαλλική εταιρεία στη CES 2013 ανακοίνωσε τελικά το 7 ιντσών Android gaming tablet της το οποίο αναμένεται να … σπάσει τα ταμεία.

Ο ανταγωνισμός για το Archos GamePad είναι τουλάχιστον έντονος αφού το PlayStation Vita κυκλοφορεί πλέον στην αγορά εδώ και σχεδόν ένα έτος, ενώ μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένονται και άλλες αντίστοιχες λύσεις όπως το Wikipad. Όπως και αν το δει κανείς, είτε στην κατηγορία των φορητών gaming κονσολών, είτε στην κατηγορία των Android gaming tablets η θερμοκρασία ανεβαίνει.

Η Archos όμως φαίνεται ότι έρχεται πλήρως προετοιμασμένη για την μάχη η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και έτσι το GamePad έρχεται με Android 4.1.1 Jelly Bean, διαθέτει επεξεργαστή δύο πυρήνων ο οποίος είναι χρονισμένος στα 1,5 GHz και GPU τεσσάρων πυρήνων, το Mali 400 MP. Επιπλέον θα βρείτε 8 GB αποθηκευτικού χώρου ο οποίο μπορεί να επεκταθεί με κάρτα μνήμης micro SD, σας δίνει τη δυνατότητα εξόδου της εικόνας σε τηλεόραση μέσα από την mini HDMI out θύρα που διαθέτει, ενώ διαθέτει φυσικά πλήκτρα αριστερά και δεξιά της οθόνης για τα παιχνίδια.

Το ενδιαφέρον είναι πως η Archos συνοδεύει το GamePad με μια εφαρμογή η οποία σε κάθε παιχνίδι μπορεί να ορίσει τα φυσικά πλήκτρα σε εικονικά πλήκτρα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το δυνατό του χαρακτηριστικό, τα φυσικά πλήκτρα, σε παλιούς και νέους τίτλους για Android. Η Archos μάλιστα ισχυρίζεται ότι η συσκευή λειτουργεί ήδη με περισσότερους από 1.000 gaming τίτλους για Android, κάτι που σίγουρα είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό όπλο όσον αφορά τις πωλήσεις.

Το Archos GamePad θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ τις ερχόμενες εβδομάδες με τιμή 169,99 δολάρια.

Δείτε παρακάτω ένα hands on video του νέου Archos GamePad.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση