CES 2013: Lenovo K900, smartphone Intel inside

You are currently viewing CES 2013: Lenovo K900, smartphone Intel inside

Η Lenovo και στην περυσινή CES 2012 μας είχε παρουσιάσει το K800, την πρώτη συσκευή με επεξεργαστή Intel Medfield. Φέτος το ολοκαίνουργιο Κ900 έρχεται με επεξεργαστή Intel Clover Trail+.

Το νέο K900 έρχεται όπως θα δείτε με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά κοιτώντας τον ανταγωνισμό στα μάτια και οι φήμες, μιας και δεν έχουμε κάτι επίσημο, θέλουν στην καρδιά του να χτυπά ο νέος Intel Atom Z2580 χρονισμένος στα 2 GHz.

To Lenovo K900 όμως δεν μένει εκεί αφού διαθέτει οθόνη διαγωνίου 5,5 ιντσών τύπου IPS και ανάλυσης 1080p η οποία προστατεύεται από Gorilla Glass 2. Ενσωματώνει στην πίσω πλευρά του μια κάμερα με αισθητήρα 13 MPixels και διπλό flash, αλλά και κάμερα στην εμπρός πλευρά η οποία μάλιστα είναι wide angle στις 88 μοίρες.

Η μνήμη RAM της συσκευής είναι 2 GB, ενώ ενσωματώνει και 16 GB αποθηκευτικού χώρου. Το βάρος του, παρά τα καλούδια, είναι 162 γραμμάρια και θεωρείτε χαμηλό αφού φέρει οθόνη 5,5 ιντσών όπως αναφέραμε. Το πάχος της συσκευής επίσης είναι μικρό, μόλις στα 6,9 χιλιοστά, ενώ το smartphone είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι και polycarbonate υλικό.

Το νέο Lenovo Κ900 θα κυκλοφορήσει σε τέσσερα χρώματα, ενώ οι μέχρι τώρα πληροφορίες το θέλουν να κάνει ντεμπούτο τον Απρίλιο στην Κίνα.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση