Δρομολογήθηκε ήδη το Untethered Jailbreak του iOS 7

You are currently viewing Δρομολογήθηκε ήδη το Untethered Jailbreak του iOS 7

Ορισμένοι τολμηροί χρήστες, λέγονται και developers, έχουν ήδη αναβαθμίσει τα iPhone τους στην καινούρια έκδοση του iOS, αφήνοντας, όπως κάθε φορά, τις ευκολίες και τα “παραθυράκια” του Cydia

Αν και τις τελευταίες μέρες όλες οι ιστοσελίδες που ασχολούνται με την τεχνολογία μας παρουσιάζουν τις καινοτομίες που θα φέρει το iOS 7 στις συσκευές μας, καμία είδηση δεν εμφανίστηκε σχετικά με το “ξεκλείδωμα” του νέου λογισμικού. Σας πληροφορούμε λοιπόν ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε.

jbtw960

Φαίνεται πως οι hackers που ασχολούνται με το iOS έχουν ήδη δρομολογήσει τις εργασίες τους γύρω από την beta έκδοση του, αφήνοντας για τους “αρχάριους” το tethered jailbreak [κατά το οποίο αν η συσκευή μας σβήσει από μπαταρία χρειάζεται επανεκκίνηση από το PC/Mac με το ειδικό λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε για το ξεκλείδωμα] και επικεντρώνοντας τις δυνάμεις τους στην δημιουργία μιας κανονικής untethered υλοποίησης.

p0six960

Χωρίς λοιπόν χρονικούς περιορισμούς αλλά και βιασύνες, η εύρεση ήδη μιας αδυναμίας στο iOS 7 έχει θέσει τις βάσεις για την δρομολόγηση των νέων exploits. Φαίνεται πως για άλλη μια φορά η iPhone Dev Team, ο p0sixninja, ο Pod2g, o MuscleNerd και η παρέα τους θα δώσουν το “παρών” την κατάλληλη στιγμή. Θα σας κρατάμε ενήμερους.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση