G2F, το τετραπύρηνο smartphone των 59 ευρώ

You are currently viewing G2F, το τετραπύρηνο smartphone των 59 ευρώ

H κινεζική εταιρεία Jiayu θέλει να πάρει τα πρωτεία από την Xiaomi και να διαθέσει στην αγορά ένα νέο smartphone στην τιμή των 499 Yuan [82 δολάρια ΗΠΑ / 59 ευρώ], τροφοδοτούμενο από τον τετραπύρηνο επεξεργαστή ΜΤ6582 στα 1.3 GHz

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συσκευή με την οθόνη των 4.3″ τεχνολογίας IPS με ανάλυση 720p [342 ppi] ονομάζεται G2F, έχει 1 GB μνήμης RAM, 4 GB αποθηκευτικού χώρου στην συσκευή – επεκτάσιμη με κάρτα microSD – και κάμερα με αισθητήρα 8ΜΡ.

Συνεργάζεται με δίκτυα TD-SCDMA αλλά και WCDMA, είναι Dual SIM και για την αυτονομία της χρησιμοποιεί μια μπαταρία των 2.200 mAh. Ως λειτουργικό σύστημα επιλέχθηκε το Android 4.2 Jelly Bean.

JIACNS960

Θα είναι διαθέσιμο στην κινεζική αγορά από τα τέλη Νοεμβρίου, σε μαύρο χρώμα, ενώ για να αποκτήσετε το λευκό μοντέλο θα χρειαστεί να καταβάλετε 86 δολάρια ΗΠΑ / 63 ευρώ.

Δεν γνωρίζουμε αν η ποιότητα κατασκευής θα είναι εφάμιλλη με εκείνη που έχουν τα προϊόντα της Xiaomi, η οποία πούλησε 100.000 Red Rice συσκευές έναντι 130 δολαρίων σε δευτερόλεπτα, αλλά το σίγουρο είναι ότι κινεζικές εταιρείες όπως η Jiayu θα αρχίσουν να “σπρώχνουν” τις υλοποιήσεις τους και στις δυτικές αγορές.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση