Galaxy Altius, φήμες για smartwatch από την Samsung

You are currently viewing Galaxy Altius, φήμες για smartwatch από την Samsung

Φήμες θέλουν την Samsung να σχεδιάζει ένα smartwatch, ένα “έξυπνο” ρολόι το οποίο θα μπορεί να συνδεθεί με τα smartphone της σειράς Galaxy και που μάλλον σχεδιάζει να παρουσιάσει μαζί με το Galaxy IV, το οποίο αναμένουμε τον ερχόμενο Μάρτιο.

Η γνωστή ιστοσελίδα SlashGear κατάφερε και εξασφάλισε κάποιες φωτογραφίες που απεικονίζουν την οθόνη μιας συσκευής που φέρει το κωδικό όνομα “Samsung-GA7″ και εικάζεται πως είναι το νέο Galaxy Altius. Έχει πάρει το όνομα της από το AltiusOS beta 2, το οποίο δεν γνωρίζουμε αν είναι κάποιο ειδικά τροποποιημένο Android ή Java λειτουργικό σύστημα και φαίνεται ότι διαθέτει εσωτερική μνήμη 236ΜΒ από τα οποία, στην εν λόγω συσκευή, είναι δεσμευμένο το 1.7%.

Galaxy-Altius-screen-960

Η οθόνη αφής, σύμφωνα με τις εικόνες που διέρρευσαν, έχει ανάλυση 500×500 pixels, που όπως κάποιοι θέλουν να πιστεύουν θα αποτελεί την στάνταρ ανάλυση για αυτού του είδους τις “έξυπνες” συσκευές και ταυτόχρονα είναι εμφανές ότι μπορεί να δεχθεί ειδοποιήσεις όπως πχ. e-mail.

Galaxy-Altius-screen2-960

Το όνομα Altius έχει αναφερθεί ξανά μέσω της ιστοσελίδας SamMobile και είναι πολύ πιθανό η Samsung να θέλει να το συνδέσει με την επόμενη γενιά συσκευών της και να χαράξει έτσι ένα νέο σύνορο μεταξύ αυτής και της προηγούμενης σειράς προϊόντων.

Άρα λοιπόν η Apple δεν είναι η μόνη εταιρεία που εργάζεται πυρετωδώς για το “έξυπνο” ρολόι και η κόντρα τους αναμένεται να συνεχιστεί και σε νέο πλέον επίπεδο.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση