Google Glass Always On [VIDEO]

You are currently viewing Google Glass Always On [VIDEO]

Λίγο η περιέργεια, λίγο η δυνατότητα να “πειράξει” κανείς το λειτουργικό σύστημα και τις λειτουργίες του Google Glass και κάθε μέρα καινούριες λεπτομέρειες κάνουν την εμφάνιση τους. 

Έτσι, χάρη στην συνδρομή των τολμηρών και κατέχοντων, την αξίας 1.500 δολαρίων συσκευή, το Google Glass αποκάλυψε μέσω του κώδικα του ότι πολλές από τις δυνατότητες που έχει παραμένουν σε “λήθαργο”.

GGCODE

Μία από αυτές τις καλά κρυμμένες δυνατότητες που εμπεριέχονται στον κώδικα αυτόν, είναι αυτή που βάζει την συσκευή σε “Always_On” λειτουργεία, αφήνοντας τους υπόλοιπους που βρίσκονται στην περίμετρο να νομίζουν ότι είναι απενεργοποιημένη. Ο ιδιοκτήτης απαλλάσεται από την διαδικασία της ενεργοποίησης με την χρήση φωνητικών εντολών, κερδίζοντας χρόνο και κρατώντας τα βλέμματα μακριά του και με μια μικρή τροποποίηση μπορεί να τραβάει φωτογραφίες κλείνοντας μόνο το μάτι του [WINK], πίσω από την μικροσκοπική οθόνη του Glass.

GGBan960

Η ανακοίνωση αυτών των δύο “βελτιώσεων” από την κοινότητα του Android και συγκεκριμένα από τον τομέα που ασχολείται με το hacking του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος, έχει φέρει αναστάτωση και έχει εγείρει θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων και ιδιωτικότητας στους κύκλους της τεχνολογικής κοινότητας [και όχι μόνο].

Έτσι αν ποτέ βρεθείτε κοντά σε κάποιον με Google Glass και παρατηρήσετε ότι κλείνει “πονηρά” το μάτι του να ξέρετε ότι μάλλον τραβάει φωτογραφίες. Αλλά μην ανησυχείτε, δεν θα μπορέσει να συνεχίσει για πολύ, μιας και η συνεχής λειτουργεία της συσκευής περιορίζεται από την μπαταρία της, που με το “Always_On” tweak αδειάζει πολύ γρήγορα.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση