Η ARM με τον Cortex-A12 αλλάζει τον χάρτη των Low-Mid συσκευών

You are currently viewing Η ARM με τον Cortex-A12 αλλάζει τον χάρτη των Low-Mid συσκευών

Με ανακοίνωση της η ARM παρουσιάσε τον Cortex A12, κατασκευασμένο στα 28nm, δίνοντας νέες δυνατότητες στην κατηγορία των μικρών-μεσαίων φορητών συσκευών, φέρνοντας καλύτερη απόδοση και χαμηλότερη ενεργειακή κατανάλωση. 

Σκοπός της κυκλοφορίας του Α12 είναι να αντικαταστήσει τους Cortex A9 επεξεργαστές των 40nm, προσφέροντας έως και 40% περισσότερη ισχύ στα σαφώς οικονομικότερα μοντέλα.

CorMal960

Παρέα με τον Α12, ο συνεπεξεργαστής γραφικών Mali T622 [OpenGL ES 3.0] και βίντεο Mali V500, με τον πρώτο να υποστηρίζει Renderscript και OpenCL APIs, προσφέροντας εξαιρετικά γραφικά και 50% καλύτερη ενεργειακή διαχείρηση [σε σχέση με την πρώτη γενιά]. Θα είναι συμβατός με την αρχιτεκτονική big.LITTLE και θα μπορεί να συνδιαστεί με τους Cortex A7 για ακόμη χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, ενεργοποιώντας τους εναλλάξ όταν δεν εκτελούνται εργασίες που απαιτούν την πλήρη ισχύ του επεξεργαστή.

ARMCH960

Η εμφάνιση του σε εμπορικές συσκευές αναμένεται μέσα στο 2014, κλείνοντας αρκετά την ψαλίδα των επιδόσεων μεταξύ high-end και mid υλοποιήσεων.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση