Η Chevrolet προσθέτει το Siri στο νέο Spark [VIDEO]

You are currently viewing Η Chevrolet προσθέτει το Siri στο νέο Spark [VIDEO]

Στο Los Angeles Auto Show 2013 η Chevrolet ανακοίνωσε για το δημοφιλές μοντέλο της Spark την προσθήκη της λειτουργίας Siri για το MyLink infotainment που ενσωματώνει το αυτοκίνητο.

Η προσθήκη του Siri επιτρέπει την εκτέλεση φωνητικών εντολών αλλά και την ασύρματη σύνδεση μέσω Bluetooth του iPhone με το infotainment σύστημα του αυτοκινήτου. Αυτό επιτρέπει την αναπαραγωγή τραγουδιών, την αλλαγή της πηγής από το ραδιόφωνο στο iPod, την τηλεφωνική κλήση επαφών, την διαχείριση των SMS και του ημερολογίου.

Το σύστημα έρχεται με ένα νέο Eyes Free mode το οποίο κρατά την οθόνη του iPhone απενεργοποιημένη και ο οδηγός βασίζεται αποκλειστικά στις φωνητικές πληροφορίες που δίνει το Siri. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται ότι ο οδηγός εστιάζει την προσοχή του στο δρόμο.

Υποστηρίζονται όλα τα iPhone και iPad αρκεί να τρέχουν τουλάχιστον iOS 6.0 ή νεότερο και το πλήκτρο Voice που βρίσκεται στο τιμόνι του αυτοκινήτου ενεργοποιεί το Siri. Εκτός από το Chevrolet Spark το νέο σύστημα θα έρθει τους πρώτους μήνες του 2013 και στα Chevrolet Sonic LTZ και RS.

Στο παρακάτω video θα δείτε πως λειτουργεί το Siri στο Chevrolet Spark.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση