Η Huawei κατέλαβε την πρώτη θέση πωλήσεων smartphone για τον Απρίλιο

You are currently viewing Η Huawei κατέλαβε την πρώτη θέση πωλήσεων smartphone για τον Απρίλιο

Οι πωλήσεις smartphone της Huawei μετά το ban από την κυβέρνηση των ΗΠΑ είχαν μειωθεί σημαντικά, παρόλα αυτά η εταιρεία κατάφερε κάτι που φάνταζε απίθανο, τον Απρίλιο ξεπερνώντας την Samsung κατέλαβε την πρώτη θέση στις πωλήσεις smartphone παγκοσμίως.

Η αναφορά έρχεται από την Counterpoint Research και ο Neil Shah, αντιπρόεδρος του τμήματος έρευνας στην εταιρεία, επιβεβαίωσε ότι η Huawei κατέλαβε τον Απρίλιο την πρώτη θέση σε πωλήσεις παγκοσμίως, με μερίδιο που έφτασε το 19% της αγοράς, ενώ η Samsung αντίστοιχα για το ίδιο σύντομο διάστημα έφτασε το 17% της αγοράς σε μερίδιο.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές η Huawei υποστηρίζεται ένθερμα σε πωλήσεις από την Κινέζικη αγορά μετά και το ban της Αμερικανικής κυβέρνησης με τα μερίδια αγοράς της εκεί να έχουν εκτοξευθεί.

Το lockdown που έγινε σε πολλές χώρες εξαιτίας της πανδημίας φαίνεται πως εν μέρη βοήθησε τη Huawei αφού οι πωλήσεις σε μεγάλες αγορές όπως η Ινδία, οι ΗΠΑ, η Λατινική Αμερική αλλά και σε τμήματα της Ευρωπαϊκής αγοράς πήραν την κατιούσα.

Αυτό φαίνεται πως επηρέασε σημαντικά τις πωλήσεις της Samsung, η οποία και κατέχει εδώ και καιρό την πρώτη θέση πωλήσεων στην αγορά smartphones. Από την άλλη η αγορά της Κίνας, στην οποία όπως αναφέραμε η Huawei τα πηγαίνει εξαιρετικά, άνοιξε το Μάρτιο, οπότε η συγκυρία ήταν υπέρ της Κινέζικης εταιρείας.

Το ban της κυβέρνησης των ΗΠΑ σε συνδυασμό (κατά κύριο λόγο πιθανότατα) με την απουσία στα νέα smartphone της εταιρείας των GMS (Google Mobile Services) έχει επηρεάσει τις πωλήσεις των smartphone της Huawei αρνητικά.

Η Κινέζικη εταιρεία έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες ένα πλάνο επένδυσης και υλοποίησης των δικών της HMS (Huawei Mobile Services) με τις παρεχόμενες υπηρεσίες και εφαρμογές να βελτιώνονται κάθε ημέρα, παρόλα αυτά θεωρούμε ότι η Samsung στο αμέσως επόμενο διάστημα και μετά την άρση των lockdown θα ανακάμψει και θα επανέλθει και πάλι στην πρώτη θέση των πωλήσεων.

Μείνετε συντονισμένοι θα παρακολουθήσουμε μαζί την πορεία της αγοράς.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση