Η Sony ενεργοποιεί την υπηρεσία myXperia

You are currently viewing Η Sony ενεργοποιεί την υπηρεσία myXperia

Σε πρόσφατη ανακοίνωση της η Sony έδωσε το “πράσινο φώς” για να ξεκινήσει η ενεργοποίηση της υπηρεσίας “my Xperia”, η οποία απευθύνεται στους κατόχους συσκευών της οικογένειας Xperia παγκοσμίως, ικανή για την εκτέλεση εξ αποστάσεως υπηρεσιών ασφαλείας

Η υπηρεσία αρχικά ήταν διαθέσιμη μόνο στις σκανδιναβικές χώρες [πέραν από την beta έκδοση της].

Τώρα, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του beta testing, η Sony επεκτείνει την υπηρεσίας αυτή σε όλους τους πελάτες της ανά την υφήλιο, βοηθώντας τους χρήστες να βρουν χαμένο ή κλεμμένο Xperia τηλέφωνο τους.

XpDev960

Σύμφωνα με την Sony, η ενεργοποίηση του “my Xperia” θα βοηθήσει το χρήστη στον εντοπισμό της συσκευής του ενώ ταυτόχρονα θα προστατεύσει όλα τα σημαντικά δεδομένα [προσωπικά και επαγγελματικά]. Η είδηση, η οποία δημοσιεύτηκε στο αρμόδιο blog, ανέφερε ότι η εταιρεία πιστεύει πως η απώλεια ενός smartphone αποτελεί πλήγμα και την παρομοίασε με την απώλεια του πορτοφολιού μας ή των κλειδιών μας, τα οποία πολλές φορές έχει τύχει να ξεχάσουμε κάπου αφηρημένοι.

Η εφαρμογή της “my Xperia” είναι ικανή να εκτελέσει τα παρακάτω καθήκοντα :

– Να σημαίνει ηχητικό συναγερμό για να τραβήξει την προσοχή, ακόμα και αν ο “νέος ιδιοκτήτης” την βάλει σε αθόρυβη λειτουργία, αναβoσβήνοντας και την οθόνη.
– Να χαρτογράφησει την τρέχουσα θέση του τηλεφώνου και να στείλει τα δεδομένα στο myxperia.sonymobile.com, δείχνοντας σας την τοποθεσία της
– Να κλειδώσει την συσκευή, ασφαλίζοντας τα δεδομένα σας
– Να σας στείλει μήνυμα για την κατάσταση της συσκευής σε συγκεκριμένο αριθμό που εσείς θα ορίσετε
– Να διαγράψει όλα τα δεδομένα, σε εσωτερική και εξωτερική μνήμη, εάν το κρίνει απαραίτητο.

ActMyXp960

Μόλις η υπηρεσία είναι διαθέσιμη, η Sony θα σας στείλει ειδοποίηση μέσω του τηλεφώνου σας. Θα είστε σε θέση να την κατεβάσετε και να την εγκαταστήσετε μέσω της πλατφόρμας ενημέρωσης. Μετά μπορείτε να την ενεργοποιήσετε ή να την απενεργοποιήσετε κατά βούληση.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση