iPad Mini Retina ή iPad Mini S μέσα στο 2013

You are currently viewing iPad Mini Retina ή iPad Mini S μέσα στο 2013

Αν κάποιοι από εσάς σκοπεύετε να “επενδύσετε” στην αγορά ενός iPad Mini και περιμένετε την κυκλοφορία του σε έκδοση Retina, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Οι ενδείξεις που έχουμε από τους προμηθευτές της Apple δεν υποδεικνύουν το σύντομο ερχομό του. 

Ο “Βενιαμίν” των iPad κυκλοφορεί με την κλασική ανάλυση, που γνωρίσαμε στις δύο πρώτες γενιές της οικογένειας [1024×768 pixels στα 132 ppi], διαγράφοντας μια αρκετά επιτυχημένη πορεία από πλευράς πωλήσεων, δίνοντας ένα μάθημα στους ανταγωνιστές και γυρίζοντας την αγορά από το παιχνίδι της συνεχόμενης αναβάθμισης στην προσαρμοστικότητα της συσκευής στα σύγχρονα οικονομικά δεδομένα της εποχής, χωρίς την παραμικρή υποχώρηση στον τομέα της ποιότητας κατασκευής και της παροχής υπηρεσιών.

iP5iPm960

Υπάρχουν ενδείξεις [Economic Daily News Report] ότι η δεύτερη γενιά του Mini ή θα θα πάρει το χρόνο της για μια ριζική, καθολική αλλαγή ή θα κυκλοφορήσει σε συντομότερο χρονικό διάστημα, με μικρές βελτιώσεις, κάτι σαν να λέμε … iPad Mini S.

Αν υπήρχε στον ορίζοντα το ενδεχόμενο μιας τόσο σημαντικής αλλαγής, όπως πχ. με την υποτιθέμενη οθόνη του iPad 5, που παρουσιάζεται ως μια εξελιγμένη “edge-to-edge” κατασκευή, το σίγουρο είναι ότι θα είχαμε και τις ανάλογες “διαρροές” από τους συνηθισμένους “καλοθελητές”. Μέχρι τώρα όμως τίποτα, πέρα από εικασίες και προβλέψεις.

Στις 6 Μαΐου μια έκθεση από την NPD DisplaySearch υποδείκνυε την κατασκευή ενός iPad Mini με οθόνη τύπου Retina αλλά χωρίς να γίνεται αναφορά για καινούριο επεξεργαστή, αλλαγή που θα δυσκόλευε αρκετά την παρούσα επεξεργαστική μονάδα αλλά και την υπομονάδα γραφικών PowerVR SGX543MP2 που την συνοδεύει και έρχεται σε σύγκρουση με άλλες αναφορές περί αναβαθμισμένης κάμερας, επεξεργαστή και ίσως την προσθήκη μνήμης, με την Retina να μένει ως αναβάθμιση για το 2014.

MSoc960

Το σίγουρο είναι πως το Mini θα έχει διαφορετική πλάτη, για κάποιο λόγο που ακόμα δεν γνωρίζουμε.

Στα ευρήματα του iOS 7 beta, γεγονός που σύμφωνα με πολλούς ενισχύει το τελευταίο σενάριο, ανιχνεύτηκε η ύπαρξη της λειτουργίας “x2” που χρησιμεύει στην γραφική ενίσχυση κατά την μεγέθυνση εφαρμογών που έχουν γραφτεί για μικρότερες οθόνες, προσφέροντας την δυνατότητα βελτίωσης της εικόνας.

RetNoRet960

Όπως φαίνεται λοιπόν, η Apple θα “κανιβαλίσει” για άλλη μια φορά την σειρά των 9.7 ιντσών, λανσάροντας σε σύντομο χρονικό διάστημα ένα εντυπωσιακό προϊόν και διατηρώντας στο ίδιο περίπου επίπεδο το Mini και την συνταγή της “φτηνής-ακριβής” ταμπλέτας, αν και πολύ θα θέλαμε να το δούμε εξοπλισμένο με οθόνη 2,048×1,536 pixels.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση