Υπό σκέψη η Samsung για τον αποθηκευτικό χώρο του S4

You are currently viewing Υπό σκέψη η Samsung για τον αποθηκευτικό χώρο του S4

Η μείωση του αποθηκευτικού χώρου, όσον αφορά την εσωτερική μη επεκτάσιμη μνήμη του Galaxy S4, φαίνεται πως έβαλε υπό σκέψη πολλούς υποψήφιους αγοραστές. 

Η Samsung, η οποία αρχικά υποστήριξε την κατασκευαστική αυτή ιδιαιτερότητα του νέου της smartphone, αποφάσισε να ρίξει και μια δεύτερη ματιά στο θέμα αυτό, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψιν τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των χρηστών, υποσχόμενη ότι θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μειώσει το όγκο των εφαρμογών που έρχονται προ-εγκατεστημένες στο GS4 και είναι σημαντικές για την σωστή λειτουργία του.

GS4AvMem960

Σας θυμίζουμε ότι μόλις προχτές στο συνέδριο Google Ι/Ο, ο διαφημιστικός γίγαντας ανακοίνωσε την διάθεση ενός S4 χωρίς λογισμικό TouchWiz αλλά με “Pure” Android, σε υψηλή μεν τιμή αλλά προκαλώντας το ενδιαφέρον παρεβρισκομένων και μη.

Σε αντίθεση με το iPhone και το HTC One, το Galaxy S4 διαθέτει θύρα microSD για την επέκταση του αποθηκευτικού χώρου έως και τα 64GB, αλλά δεν σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε σε αυτήν εφαρμογές, παρά μόνο φωτογραφίες, βίντεο και μουσική. Αν αναλογιστεί κανείς ότι μια σύγχρονη και καλογραμμένη εφαρμογή, ειδικά στον τομέα του gaming, ξεπερνά με άνεση το 1GB σε μέγεθος, τότε καταλαβαίνετε ότι η εσωτερική μνήμη του τηλεφώνου σας θα γεμίσει με εξαιρετικά γρήγορο ρυθμό.

GS4mSD960

Υπάρχει βέβαια και η επιλογή των μοντέλων με τα 32GB και 64GB, όταν αυτά θα είναι διαθέσιμα, που σίγουρα όμως θα εκτοξεύσουν το κόστος απόκτησης της συσκευής σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα.

S4BCs960

Εξαιρετικό λοιπόν το λογισμικό που δίνει “ζωή” στο εντυπωσιακό GS4 αλλά τα 6.85GB που είναι κατειλημμένα στην συσκευή λειτουργούν ως “Αχίλλειος πτέρνα” στην αψεγάδιαστη συνολική του εικόνα, η οποία φαίνεται και στα παρακάτω χαρακτηριστικά :

Λειτουργικό σύστημα: Android 4.2.2 Jelly Bean
– Επεξεργαστής: Samsung Exynos 5410 στα 1.6GHz Octa ή Qualcomm Snapdragon 600 στα 1.9GHz
– GPU: PowerVR SGX 544MP3
– Μνήμη RAM στα 2GB
4G/ LTE
– Οθόνη: 5″ Super AMOLED Full HD 1920×1080px στα 441 ppi με Gorilla Glass 3
Κύρια Κάμερα στα 13MΡ με LED flash
Δευτερεύουσα κάμερα στα 2MΡ
– Ενσωματωμένη μνήμη: 16GB [αναμένεται 32GB/64GB]
microSD έως και 64GB
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac,DLNA, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot, GPS/Glonass, Bluetooth 4.0, micro USB (MHL 2.0), NFC, IR
– Μπαταρία: 2600 mAh
– Διαστάσεις: 136.6×69.8×7.9 mm
– Βάρος στα 130 γρ.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση