Υπόθεση απάτης πώλησης κινητών τηλεφώνων εξιχνίασε η Ελληνική αστυνομία

You are currently viewing Υπόθεση απάτης πώλησης κινητών τηλεφώνων εξιχνίασε η Ελληνική αστυνομία

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής αστυνομίας, εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης κατ’ εξακολούθηση με το πρόσχημα πώλησης κινητών τηλεφώνων σε χαμηλές τιμές μέσω ιστοσελίδων.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής αστυνομίας, δύο ημεδαποί 28 ετών, ένας άντρας και μια γυναίκα βρίσκονται πίσω από την παραπάνω υπόθεση. Σύμφωνα με καταγγελίες οι δύο παραπάνω δράστες πραγματοποιούσαν αναρτήσεις πώλησης κινητών τηλεφώνων σε ιστοσελίδες με τιμές σημαντικά χαμηλότερες από αυτές του εμπορίου. Οι ενδιαφερόμενοι κατέβαλαν το αντίτιμο είτε μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό, είτε μέσω τηλεφωνικής επιταγής και στη συνέχεια οι δράστες διέκοπταν οποιαδήποτε επικοινωνία μαζί τους και αφαιρούσαν ταυτόχρονα τις αγγελίες, ενώ δεν λάμβαναν ποτέ το κινητό τηλέφωνο.

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος εξιχνίασε την υπόθεση και συνέλαβαν τους δύο ημεδαπούς, αφού μετά από ψηφιακή έρευνα ταυτοποιήθηκε η από κοινού εμπλοκή τους σε τουλάχιστον 24 παρόμοιες περιπτώσεις, έχοντας αποκομίσει όφελος που φτάνει στο ύψος των 5.628€.

Πηγή

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση