MasterPass, το μέλλον των ψηφιακών πληρωμών από την MasterCard

You are currently viewing MasterPass, το μέλλον των ψηφιακών πληρωμών από την MasterCard

Κάθε συσκευή γίνεται συσκευή αγορών. Το MasterPass συνδυάζει όλους τους τρόπους που χρησιμοποιούμε για την πληρωμή των αγορών μας, από τις κλασικές πλαστικές κάρτες μέχρι το ψηφιακό πορτοφόλι, δίνοντας στον καταναλωτή τη δυνατότητα να κάνει τις πληρωμές του απ’ όπου κι αν βρίσκεται, με μια απλή διαδικασία.

Τα παραπάνω είναι τα λόγια του κ. Ed Mc Laughlin, γενικού διευθυντή του τμήματος emerging payments στη MasterCard. Εχθές κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress παρουσιάστηκε το MasterPass,  το μέλλον των ψηφιακών πληρωμών.

Το MasterPass επιτρέπει στον καταναλωτή να χρησιμοποιεί οποιαδήποτε κάρτα πληρωμών ή άλλη κατάλληλη συσκευή, ανακαλύπτοντας ένα νέο τρόπο πραγματοποίησης των αγορών, online ή σε κατάστημα, τόσο απλό όσο και ένα κλικ ή ένα άγγιγμα στην οθόνη ή το τερματικό.

MasterPass-iPad-960

Αποτελεί εξέλιξη της υπηρεσίας PayPass Wallet Services, η οποία είχε παρουσιαστεί την άνοιξη του 2012 και βρίσκεται πλέον σε φάση δοκιμαστικής λειτουργίας, σε συνεργασία με επιλεγμένες τράπεζες και εμπορικά καταστήματα.

Οι καταναλωτές σε ολόκληρο τον κόσμο θα μπορούν να εγγράφονται στην υπηρεσία μέσω των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Πιο συγκεκριμένα,  μέχρι το τέλος Μαρτίου η υπηρεσία θα αρχίσει να προσφέρεται σε Αυστραλία και Καναδά, και αργότερα στις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία την άνοιξη και το καλοκαίρι αντίστοιχα. Επίσης, μέσα στο 2013 το MasterPass θα επεκταθεί και σε άλλες αγορές, όπως το Βέλγιο, η Βραζιλία, η Κίνα, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Σιγκαπούρη, η Ισπανία και η Σουηδία.

Το πακέτο υπηρεσιών MasterPass περιλαμβάνει τα εξής :

  • Υπηρεσία MasterPass checkout [προσφέρει στις εμπορικές επιχειρήσεις έναν συστηματικό τρόπο για την αποδοχή ηλεκτρονικών πληρωμών, ανεξαρτήτως του σημείου στο οποίο μπορεί να βρίσκεται ο καταναλωτής].
  • Ψηφιακό πορτοφόλι MasterPass [δίνει τη δυνατότητα σε τράπεζες, εμπορικές ή άλλες επιχειρήσεις να προσφέρουν στον καταναλωτή το δικό τους ψηφιακό πορτοφόλι].
  • Υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας MasterPass [εμπλουτίζουν την εμπειρία αγοράς, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής].

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση