Η Microsoft ανακοίνωσε το δικό της tablet

You are currently viewing Η Microsoft ανακοίνωσε το δικό της tablet

Αργά εχθές το βράδυ η Microsoft ανακοίνωσε στο ξαφνικό press event στο Los Angelesγια το οποίο σας είχαμε ενημερώσει – το δικό της tablet με όνομα Surface, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε εκδόσεις με Windows 8 RT και Windows 8 Pro.

Το νέο Surface for Windows RT tablet της Microsoft έχει πάχος μόλις 9,3 χιλιοστά, είναι κατασκευασμένο από μαγνήσιο για υψηλή αντοχή, ενώ ζυγίζει 676 γραμμάρια. Στο εσωτερικό του κρύβει υψηλή επεξεργαστική ισχύ χάρη στον επεξεργαστή ARM από την Nvidia. Επιπλέον διαθέτει ενσωματωμένο stand, διπλές 2×2 MIMO κεραίες για το Wi-Fi και οθόνη 10,6 ιντσών HD ανάλυσης η οποία προστατεύεται από Gorilla Glass 2.

Στα θετικά σημειώνουμε ότι υπάρχουν θύρες HDMI, USB 2.0 και card reader για κάρτες micro SD, ενώ το tablet θα κυκλοφορήσει σε εκδόσεις με χωρητικότητα 32GB και 64GB. Τιμή διάθεσης, πέραν της υπόσχεσης για ανταγωνιστική τιμολογιακή πολιτική, δεν έχουμε, ενώ φαίνεται πως θα είναι διαθέσιμο με την κυκλοφορία των Windows 8.

Αντίστοιχα η έκδοση Surface for Windows 8 Pro έχει πάχος 13,5 χιλιοστά, είναι επίσης κατασκευασμένη από μαγνήσιο και ζυγίζει 903 γραμμάρια. Η οθόνη παραμένει στην ίδια διάσταση στις 10,6 ίντσες αλλά με ανάλυση full HD, ενώ στις θύρες αντί της USB 2.0 υπάρχει μια USB 3.0. Σε αυτό το μοντέλο οι διαθέσιμες χωρητικότητες θα είναι 64GB και 128GB.

 

Δείτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά που ανακοίνωσε η Microsoft για τα δύο νέα Surface

Surface for Windows RT

OS: Windows RT

Light: 676 g

Thin: 9.3 mm

Clear: 10.6″ ClearType HD Display

Energized: 31.5 W-h

Connected: microSD, USB 2.0, Micro HD Video, 2×2 MIMO antennae

Productive: Office ’15’ Apps, Touch Cover, Type Cover

Practical: VaporMg Case & Stand

Configurable: 32 GB, 64 GB

 

Surface for Windows 8 Pro

OS: Windows 8 Pro

Light: 903 g

Thin: 13.5 mm

Clear: 10.6″ ClearType Full HD Display

Energized: 42 W-h

Connected: microSDXC, USB 3.0, Mini DisplayPort Video, 2×2 MIMO antennae

Productive: Touch Cover, Type Cover, Pen with Palm Block

Practical: VaporMg Case & Stand

Configurable: 64 GB, 128 GB

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση