Να γιατί αποσύρθηκε το Galaxy Note 7

You are currently viewing Να γιατί αποσύρθηκε το Galaxy Note 7

Μετά την περιπέτεια για τη Samsung, αλλά κυρίως για τους πελάτες της με τα Galaxy Note 7, η εταιρεία εχθές ανακοίνωσε επίσημα τι πήγε λάθος με αυτό το smartphone.

Μετά από αρκετούς μήνες ελέγχου η Samsung μας εξήγησε γιατί η συσκευή υπερθερμαινόταν και τελικά οδηγούνταν στην ανάφλεξη. Έλεγχοι, όπως ενημερώνει η Νοτιο Κορεατική εταιρεία, πραγματοποιήθηκαν από τρεις ανεξάρτητους οργανισμούς, UL, Exponent και TUV Rheinland AG.

Όλοι οι έλεγχοι κατέληξαν στο συμπέρασμα που τόσο καιρό φημολογούνταν ότι ήταν η αιτία του κακού για το Galaxy Note 7, την μπαταρία του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το πρόβλημα ήταν το μέγεθος των μπαταριών, οι οποίες και ήταν μεγαλύτερες από ότι έπρεπε για να εφαρμόζουν χωρίς προβλήματα στο εσωτερικό της συσκευής. Ταυτόχρονα, παρατηρήθηκαν τόσο σχεδιαστικά, όσο και κατασκευαστικά λάθη από τις δύο εταιρείες που παρείχαν μπαταρίες για τη ναυαρχίδα της εταιρείας. Σημειώστε εδώ ότι οι δύο εταιρείες που παρείχαν μπαταρίες για το Galaxy Note 7 είναι οι Samsung SDI και η ATL

Η Samsung ανακοίνωσε ότι έχει θέσει ως στόχο να μην συμβεί πότε ξανά στο μέλλον κάτι ανάλογο και έτσι εφαρμόζει πλέον μια σειρά ελέγχων ασφάλειας 8 σταδίων. Περισσότερες πληροφορίες έχει ήδη αναρτήσει στο site της.

Παρακάτω ακολουθεί ένα ενδιαφέρον infographic στο οποίο η Samsung μας δείχνει τι ανακάλυψε.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση