Νέα Huawei P10 / P10 Plus

You are currently viewing Νέα Huawei P10 / P10 Plus

Τον αντικαταστάτη του P9 και P9 Plus ανακοίνωσε στη Βαρκελώνη, στα πλαίσια του MWC17 η Huawei, διατηρώντας εκείνα τα στοιχεία ξεχώρισαν τα δύο μοντέλα και βελτιώνοντας στα σημεία.Τα νέαο Huawei P10 και P10 Plus έρχονται με ενισχυμένες φωτογραφικές δυνατότητες, πάντα σε συνεργασία με τη Leica αλλά και σε δύο νέα χρώματα επιλεγμένα από την Pantone.

Το νέο Huawei P10 έχει οθόνη 5,1 ιντσών με ανάλυση full HD, διαθέτει μεγαλύτερο κεντρικό πλήκτρο στο οποίο πλέον είναι ενσωματωμένο ο αισθητήρας των δακτυλικών αποτυπωμάτων. Στην πίσω πλευρά ξεχωρίζει η διάταξη των δύο καμερών στο πάνω μέρος της συσκευής. Η ασπρόμαυρη κάμερα έχει αναβαθμισμένο αισθητήρα ανάλυσης 20 MPixels,, ενώ η έγχρωμη διατηρεί τον αισθητήρα στα 12ΜΡixels. Όσον αφορά το διάφραγμα, παρά το ότι το περιμέναμε, δεν έχει διαφορά και είναι f2.2.

Όπως αναφέραμε η συνεργασία της Huawei με τη Leica συνεχίζεται, ενώ πλέον και η μπροστινή κάμερα, με αισθητήρα 8MPixels και διάφραγμα f1.9, είναι αποτέλεσμα της παραπάνω συνεργασίας. Στόχος σε αυτή την περίπτωση είναι η βελτίωση των, ιδιαίτερα δημοφιλών, selfie φωτογραφιών.

Εκ των έσω το νέο Huawei P10 έρχεται με τον επεξεργαστή Kirin 960 ο οποίος συνοδεύεται από 4GB μνήμης RAM, επεξεργαστή γραφικών τον ARM Mali G71, διαθέτει αποθηκευτικό χώρο 64GB και αξίζει να σημειώσουμε ότι θα βρείτε υποδοχή USB Type C.

Όσον αφορά τους χρωματισμούς για το P10, έχουν προστεθεί στη περυσινή γκάμα δύο νέα χρώματα, το Χρυσό και το Μπλέ,. τα οποία είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας την Κινέζικης εταιρείας με την Pantone.

Περνώντας στο μεγαλύτερο αδερφάκι του P10, το P10 Plus θα βρούμε μια οθόνη με διαγώνιο 5,5 ίντσες και ανάλυση 2.560×1.440 pixels με ανάλογο εξοπλισμό εκτός τη διαθέσιμη μνήμη RAM η οποία φτάνει τα 6GB, τον αποθηκευτικό χώρο που φτάνει τα 128GB και το διάφραγμα της κάμερας που είναι f1.8.

Οι δύο συσκευές αναμένεται να γίνουν διαθέσιμες μαζί μέσα στο Μάρτιο, με την τιμή του P10 να ξεκινάει από τα 649 ευρώ και του P10 Plus από τα 699 ευρώ. Η έκδοση των 6GB και 128GB αποθηκευτικού χώρου εκτιμάται ότι θα κοστίζει 799 ευρώ.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση