Νέες οθόνες LCD WQHD 5 ιντσών από τη JDI

You are currently viewing Νέες οθόνες LCD WQHD 5 ιντσών από τη JDI

Ένα νέο πάνελ τύπου LTPS LCD μεγέθους 5 ιντσών ανέπτυξε η Japan Display Inc (JDI) με διαγώνιο 5 ιντσών το οποίο μειώνει κατακόρυφα την κατανάλωση ενέργειας χάρη σε νέα υλικά που χρησιμοποίησε η εταιρεία για την κατασκευή.

Το νέο πάνελ της JDI – εταιρεία που δημιουργήθηκε από τις Sony, Hitachi και Toshiba –  έρχεται με ανάλυση 1.440 x 2.560 pixels και πυκνότητα μεγαλύτερη από 500 ppi, ενώ κάνει χρήση του νέου πρότυπου δεύτερη γενιάς Pixel Eye, μιας τεχνολογίας η οποία προσφέρει τόσο μικρότερα περιθώρια, όσο και περισσότερο σκούρα επίπεδα απεικόνισης για το μαύρο χρώμα. Επιπλέον η νέα οθόνη ενσωματώνει κύκλωμα το οποίο επιτρέπει τη δυνατότητα αναβάθμισης της ανάλυσης από fullHD σε 1.440p

Οι νέες οθόνες τις οποίες ξεκίνησε ήδη να παράγει η JDI θα είναι διαθέσιμες τον επόμενο μήνα και αναμένεται να τις δούμε σε συσκευές που θα κυκλοφορήσουν πιθανόν το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Πηγή

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση