Qualcomm, το Lumia 2520 ανώτερο του Surface 2 [VIDEO]

You are currently viewing Qualcomm, το Lumia 2520 ανώτερο του Surface 2 [VIDEO]

Με την ανακοίνωση του Lumia 2520, η Nokia πέρασε την σειρά Lumia στον κόσμο των ταμπλετών. Τα σχόλια θετικά, πολύ θετικά, σε σημείο που δύο στελέχη της Qualcomm εξομολογήθηκαν ότι η νέα Windows RT υλοποίηση είναι πολύ καλύτερη από το Surface 2

MS2960

Μιλώντας σε γνωστή τεχνολογική ιστοσελίδα ο Raj Talluri, αντιπρόεδρος του τμήματος διαχείρισης και διάθεσης επεξεργαστών, αλλά και ο Stephen Horton – αμφότεροι στελέχοι της αμερικανικής εταιρείας Qualcomm – δήλωσαν πως ο τετραπύρηνος Snapdragon 800 στα 2.2 GHz που επιλέχθηκε για το Lumia 2520 είναι κλάσης ανώτερος από τον Tegra 4 της Nvidia, που επιλέχθηκε από την Microsoft για το Surface 2, στα 1.7 GHz.

https://www.youtube.com/watch?v=HVA4-Adlm7g

Η Microsoft που επένδυσε πολλά στην σειρά προϊόντων Surface, σημειώνοντας μεγάλες απώλειες από τις απογοητευτικές πωλήσεις της πρώτης γενιάς των Windows RT ταμπλετών της, μετά την εξαγορά της Nokia και την δήλωση παραίτησης του Steve Ballmer, είναι έτοιμη να “καταπιεί” την σειρά Lumia και να υιοθετήσει τα εξελιγμένα χαρακτηριστικά της για τα δικά της προϊόντα, τόσο σχεδιαστικά όσο και από πλευράς υλοποίησης [components].    

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση