Samsung Galaxy Fold: Το αναδιπλούμενο smartphone κυκλοφορεί τον Σεπτέμβριο

You are currently viewing Samsung Galaxy Fold: Το αναδιπλούμενο smartphone κυκλοφορεί τον Σεπτέμβριο

Τον περασμένο Φεβρουάριο είδαμε για πρώτη φορά το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung, το εντυπωσιακό Galaxy Fold. Όλα φαίνεται πως πλέον είναι έτοιμα και με ανακοίνωση της Samsung μαθαίνουμε ότι θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις της πρωτοποριακής σχεδιαστικά συσκευής τον Σεπτέμβριο.

Η συσκευή πριν λίγους μήνες είχε παραχθεί δοκιμαστικά από τη Samsung και την είχαν πάρει στα χέρια τους κάποια μέσα ανά τον πλανήτη για δοκιμή. Εκεί διαπιστώθηκαν μερικά προβλήματα, η Samsung άμεσα προχώρησε σε απόσυρση και ανασχεδιασμό των προβληματικών τμημάτων της.

Φαίνεται λοιπόν πως η διαδικασία ολοκληρώθηκε και η Νοτιο Κορεατική εταιρεία είναι έτοιμη να βάλει στα ράφια των καταστημάτων το εμβληματικό smartphone.

Οι αλλαγές που έχουν γίνει, με βάση την ανακοίνωση της Samsung είναι οι παρακάτω:

  • Η επάνω προστατευτική μεμβράνη, την οποία προσπάθησαν να αφαιρέσουν μερικοί πλέον ξεπερνάει το bezel της οθόνης ώστε να γίνει σαφές ότι δεν αφαιρείται.
  • Οι δύο άκρες του μηχανισμού αναδίπλωσης πλέον έρχονται με προστατευτικά καλύμματα ώστε να μην μπαίνει σκόνη και μικρά αντικείμενα κάτω από την προστατευτική μεμβράνη.
  • Μειώθηκε το κενό μεταξύ του μεντεσέ και των δύο κομματιών του smartphone.
  • Προστέθηκαν επιπλέον μεταλλικές στρώσεις κάτω από το Infinity Flex Display ώστε να αυξηθεί η προστασία της οθόνης.

Στην ανακοίνωση δεν έχουμε πληροφορίες για την τιμή της συσκευής, αν και έχουμε δει πληροφορίες που αναφέρουν ότι στην αγορά των ΗΠΑ θα κοστίζει 1.980 δολάρια, ενώ αργότερα θα δούμε και το Galaxy Fold 5G η οποία και θα είναι ακριβότερη από 150 έως 200 δολάρια.

Για την Ευρωπαϊκή αγορά και συγκεκριμένα την Ελληνική δεν έχουμε πληροφορίες επίσημες από τη Samsung, πιθανότατα η συσκευή αυτή δεν θα κυκλοφορήσει επίσημα στα Ελληνικά καταστήματα.

Δείτε παρακάτω video που παρουσιάζει το Galaxy Fold της Samsung:

https://www.youtube.com/watch?v=E9ydQoi2VbA

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση