Το Samsung Galaxy Note 8.0 από 20 Μαΐου και στην Ελλάδα

You are currently viewing Το Samsung Galaxy Note 8.0 από 20 Μαΐου και στην Ελλάδα

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην νέα αίθουσα παρουσιάσεων στον 5ο όροφο του καταστήματος Public, η Samsung μας έδωσε την ευκαιρία να δούμε και να περιεργαστούμε το νέο της tablet, Galaxy Note 8.0

PubSam960

Το Galaxy Note 8.0, το οποίο για πρώτη φορά είδαμε λίγο πριν την έναρξη της MWC 2013 στην Βαρκελώνη, ουσιαστικά προσφέρει στον κάτοχο του τα πλεονεκτήματα ενός tablet εξαιρετικών ικανοτήτων αλλά και την δυνατότητα να πραγματοποιήσει τηλεφωνικές κλήσεις.

Με όπλο αυτήν την διττή προσωπικότητα, τον τετραπύρηνο επεξεργαστή Exynos Cortex A9 1.6GHz, την μνήμη RAM των 2GB και την GPU Mali-400MP, το Note 8.0 καταφέρνει να τραβήξει την προσοχή ακόμη και των πιο απαιτητικών χρηστών.

Η TFT οθόνη των 8″ του έρχεται σε ανάλυση 800×1280 pixels στα 189ppi, ο αποθηκευτικός χώρος του κινείται στα 16GB και 32GB, επεκτάσιμος όπως πάντα με την χρήση κάρτας micro SD [έως και 64GB]. Όσον αφορά την συνδεσιμότητα του [πέραν της λειτουργίας του σε 3G, HSPA + 21Mbps σε 850/900/1900/2100 και LTE δίκτυα] η εικόνα συμπληρώνεται με WiFi 802.11 a/b/g/n [2.4 & 5GHz], Wi-Fi Direct, A-GPS [3G/LTE], S-GPS [WiFi] + Glonass, Bluetooth 4.0 και micro USB θύρα.

NoteCl960

Φέρει δύο κάμερες, μια κύρια με αισθητήρα των 5MP και μια δευτερεύουσα 1.3MP ενώ οι διαστάσεις του στα 210,8×135,9×7,95 χιλιοστά προσδίδουν βάρος 345g στην συσκευή για την 3G/LTE έκδοση και 340g για την WiFi, μαζί με την μπαταρία των 4.600mAh.

Λειτουργικό σύστημα το Android 4.1.2 Jelly Bean, το οποίο συνοδεύεται από πληθώρα εφαρμογών και ενσωματωμένου λογισμικού της Samsung, προσφέροντας ιδιαίτερη ευελιξία.

AnrdNote8960

Και σε αυτή την συσκευή είναι παρών το S Pen, η μικρή “έξυπνη” γραφίδα που βρίσκεται τοποθετημένη στην πίσω δεξιά γωνία του Note 8, με την οποία μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τα S Note, Photo Note, Paper Artist, S Planner, Awesome Note, Air View, Easy Clip και Quick Command αλλά και να βιώσετε το multitasking, χωρίζοντας την οθόνη στα δύο [multiwindow].

Το Galaxy Note 8.0 λοιπόν θα κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά την ερχόμενη Δευτέρα 20 Μαΐου στην τιμή των 499€ [Wi-Fi] και 599€ [3G].

Gnote8Prv960

Μαζί του κυκλοφορούν και οι θήκες “Book Cover” σε σκούρο γκρι, λευκό, Berry Pink, Lime Green και Garnet Red, που εκτελούν και χρέη “stand” αλλά και τα “Pouch Stand” σε Lime Green, Garnet Red και σκούρο γκρι. Το σύνολο ολοκληρώνεται από πληκτρολόγιο bluetooth σε ανάλογο design, εξτρά εξωτερική μπαταρία λευκού χρώματος για απρόσκοπτη χρήση και έναν αντάπτορα AllShare Cast, ο οποίος συνδέει την τηλεόραση σας με το Note 8 και την μετατρέπει σε SmartTV.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση