Samsung – Qualcomm σημειώσατε Χ [VIDEO]

You are currently viewing Samsung – Qualcomm σημειώσατε Χ [VIDEO]

Δεν πρόλαβαν καλά καλά να σβήσουν οι προβολείς στην αίθουσα οπου ο νοτιοκορεατικός κολοσσός που ακούει στο όνομα Samsung παρουσίασε τα νέα του επιτευγματα και το πρώτο “πισώπλατο” χτύπημα ήρθε από την Qualcomm

Μία από τις νέες καταπληκτικές υλοποιήσεις που θαυμάσαμε στο “Unpacked Event 2013”, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της IFA 2013, ήταν το Galaxy Gear.

Το Galaxy Gear είναι η πρώτη “wearable” κατασκευή της Samsung, ένα έξυπνο ρολόι, συμπλήρωμα της δημοφιλούς σειράς κινητών τηλεφώνων Galaxy, με αρκετά αξιόλογα χαρακτηριστικά.

GearMM960

Διαθέτει AMOLED οθόνη με μέγεθος 1,63″ [320×320 pixels στα 275 PPI] και στο εσωτερικό του “φωλίαζει” ένας μονοπύρηνος Exynos επεξεργαστής στα 800MHz. Διαθέτει 512ΜΒ RAM, κάμερα 1.9MPixels, εσωτερικό αποθ.χώρο 4GB και Bluetooth 4.0 για μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας.

Το βάρος του φτάνει τα 73,8 γραμμάρια, συμπεριλαμβανομένης της μπαταρίας των 315mAh που προσφέρει ιδανική αυτονομία 25 ωρών, ενώ ως λειτουργικό σύστημα επιλέχθηκε το Android [forked].

GearNote960

To Gear είναι συμβατό με το Galaxy Note 3, το Galaxy Note 10.1 2014 αλλά θα συνεργάζεται πλήρως και με το Galaxy S4, όταν αυτό θα αναβαθμιστεί σε Android 4.3.

Διαθέτει μεταλλικό πλαίσιο και ο χρήστης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε χρώματα Wild Orange, Oatmeal Beige, Rose Gold, Jet Black, Mocha Gray και Lime Green.

Και ξαφνικά η Qualcomm ανακοινώνει το Toq.

Toq960

Στην φιλοσοφία του Gear και αυτό, διαθέτει οθόνη χαμηλής κατανάλωσης Μirasol με μέγεθος 1,55″ [288×192 pixels] και χρησιμοποιεί έναν ARM Cortex M3 [ARMv7-M] επεξεργαστή στα 200MHz. Η συνδεσιμότητα και εδώ επιτυγχάνεται με Bluetooth, ενώ απαραίτητο είναι το Android από την έκδοση 4.0.3 ή μεταγενέστερη, προκειμένου να συνδεθεί με την συσκευή σας.

ToqCG960

Το Toq είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία Qualcomm WiPower LE για ασύρματη φόρτιση και στερεοφονικό Bluetooth ήχο. Ως λειτουργικό σύστημα επιλέχθηκε τοThreadX” RTOS [Real Time Operating System] Express Logic. Ζυγίζει 90 γραμμάρια και η μπαταρία του παρέχει αυτονομία 3-4 ημερών.

https://www.youtube.com/watch?v=YzTrqifCOhs

Και οι δύο μονάδες κοστολογούνται στα 300 δολάρια ΗΠΑ και δεν χρειάζεται να σας πούμε πως έπεται και συνέχεια.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση