SanDisk iNAND Extreme eMMC για συστήματα με Intel Bay Trail

You are currently viewing SanDisk iNAND Extreme eMMC για συστήματα με Intel Bay Trail

SanDisk ανακοίνωσε την κυκλοφορία του iNAND Extreme, μιας κάρτας αποθηκευτικού τύπου eMMC η οποία αποτελεί διασταύρωση NAND μνήμης και ενός eMMC ελεγκτή σε ένα πακέτο. 

Στόχος της υλοποίησης, η χρήση της σε συστήματα εφοδιασμένα με Bay Trail επεξεργαστές της Intel, δηλαδή επί το πλείστον σε συσκευές με “embedded” σχεδίαση και αρχιτεκτονική.

SDM960

Το iNAND Extreme υποστηρίζει eMMC 4.51 [HS200] και χρησιμοποιεί MLC NAND μπλοκ μνήμης των 19nm, τα οποία κατασκευάζονται από την ίδια την SanDisk. Η χωρητικότητα αγγίζει το μέγεθος των 128GB, νούμερο που επιτυγχάνεται με το “πάντρεμα” 16 x 64Gbit MLC NAND.

IBT960

Η ταχύτητα τους κατά την διάρκεια συνεχούς ανάγνωσης/εγγραφής φτάνει ιδανικά έως και τα 150/45MBps, με την ταχύτητα τυχαίας ανάγνωσης των 4KB στα 800 IOPS [δοκιμή με αρχείο 1GB].

Η μονάδα της SanDisk αναμένεται να σπάσει το φραγμό των 100MB/s που έχουμε δει μέχρι σήμερα σε αρκετές ακριβές φορητές συσκευές, θα κυκλοφορήσει σε μεγέθη από 8 έως 64 GB και αναμένεται να τοποθετηθεί μελλοντικά και σε άλλα συστήματα, πέρα από αυτά της Intel.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση