Σήμερα έρχεται το iPhone 5. Τι λένε οι φήμες ότι θα δούμε; [VIDEOS]

You are currently viewing Σήμερα έρχεται το iPhone 5. Τι λένε οι φήμες ότι θα δούμε; [VIDEOS]

Σήμερα είναι η ημέρα που όπως όλα δείχνουν η Apple θα μας παρουσιάσει τη νέα της ναυαρχίδα στα smartphone, το πολυαναμενόμενο iPhone 5. Ας δούμε μαζί τι περιμένουμε από το νέο smartphone.

Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τη στιγμή που ο Tim Cook παρουσίασε το iPhone 4S πέρυσι τον Οκτώβριο και οι φανατικοί και όχι μόνο φίλοι της Apple περιμένουν σήμερα την κυκλοφορία του νέου iPhone 5. Οι φήμες που έχουν κυκλοφορήσει τις τελευταίες εβδομάδες για το νέο iPhone 5 είναι πάρα πολλές και αφορούν κυριολεκτικά τα πάντα. Θα προσπαθήσουμε να ξεκαθαρίσουμε παρακάτω τι θα πρέπει να περιμένουμε όμως το βραδάκι από τις ανακοινώσεις που έχει να κάνει η Apple.

ΟΘΟΝΗ

Όλοι είναι σχεδόν βέβαιοι πλέον ότι θα δούμε ένα iPhone με οθόνη μεγαλύτερη των 3,5 ιντσών και συγκεκριμένα αναφέρουν οθόνη 4 ή 4,1 ιντσών. Από τα όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι τώρα δεν θα αλλάξει το πλάτος του νέου iPhone αλλά μόνο το ύψος του. Αυτό θα επιτρέψει στο νέο iPhone να εμφανίζει έξι σειρές εικονιδίων αντί για τις τρεις σειρές που εμφανίζουν μέχρι σήμερα όλα τα iPhone.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Προσπαθώντας η Apple να αντισταθμίσει την αύξηση στις διαστάσεις όσον αφορά το ύψος στο νέο iPhone 5 φαίνεται ότι το νέο μοντέλο θα είναι λεπτότερο από το σημερινό iPhone 4S, μια σίγουρα θετική εξέλιξη. Σχεδιαστικές αλλαγές φαίνεται όμως ότι θα έχουμε τόσο στην επάνω πλευρά του smartphone, όσο και στην κάτω. Από την επάνω πλευρά οι φήμες θέλουν να απουσιάζει πλέον η θύρα για σύνδεση handset, η οποία έχει μετακομίσει κάτω αριστερά. Στην κάτω πλευρά επιπλέον αλλαγές είναι η νέα θύρα dock, η οποία είναι σημαντικά μικρότερη από την 30-pin θύρα που γνωρίζουμε από όλα τα iPhone, iPad και iPod. Τέλος και με βάση πληροφορίες που διαρρέουν από παρόχους σε αρκετές χώρες φαίνεται ότι το νέο iPhone 5 θα είναι το πρώτο smartphone που θα δέχεται κάρτες nano-SIM αντί των micro-SIM που δέχονταν τα iPhone 4 και iPhone 4S.

Άλλη μια σημαντική αλλαγή για το νέο iPhone 5 είναι η φήμη που θέλει το νέο smartphone της Apple να είναι κατασκευασμένο από αλουμινένιο unibody σασί, αντί για εκείνο από ανοξείδωτο ατσάλι και ανθεκτικό γυαλί των iPhone 4 και 4S. Οι φήμες στηρίζονται στο γεγονός ότι έχουν διαρρεύσει φωτογραφίες και video από αρκετές parts του νέου iPhone 5 όπου πλέον το σασί και το πίσω τμήμα της συσκευής εμφανίζονται ενιαία και όχι χωριστά κομμάτια όπως στα σημερινά μοντέλα. Από τις μέχρι τώρα διαρροές φαίνεται ότι το νέο iPhone 5 θα κυκλοφορήσει και αυτό σε δύο χρώματα, λευκό και μαύρο, με το λευκό μοντέλο όμως στην πίσω όψη να έχει μια διχρωμία που έχει να κάνει με ένα κομμάτι της συσκευής που είναι κατασκευασμένη από γυαλισμένο αλουμίνιο.

ΑΠΟΔΟΣΗ

Εκ των έσω τώρα οι διαρροές δεν είναι πολλές αλλά υπάρχουν. Θέλουν την Apple να χρησιμοποιεί τον διπύρηνο επεξεργαστή A5X που είδαμε για πρώτη φορά στο new iPad – ή iPad 3 αν προτιμάτε – ο οποίος όμως δεν είναι ιδανικός υποψήφιος λόγο της υψηλής κατανάλωσης που έχει για να χρησιμοποιηθεί σε smartphone. Πιθανή επιλογή είναι ο νέος A5 ο οποίος κατασκευάζεται στα 32nm αντί των 45nm και ο οποίος χρησιμοποιείτε στο Apple TV και το iPad 2. Με στόχο η Apple να αυξήσει τις επιδόσεις του iPhone 5 θα μπορούσε να χρονίσει το νέο A5 υψηλότερα μιας και έχει χαμηλότερο θερμικό φορτίο από τον παλαιότερο Α5, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να αυξήσει και τη μνήμη της συσκευής στο 1GB. Με αυτές τις αλλαγές η Apple θα καταφέρει να διαθέτει στη γκάμα της ένα smartphone ταχύτερο από το iPhone 4S, το οποίο έτσι και αλλιώς είναι ταχύτερο από το new iPad.

Πέραν των όποιων αλλαγών έχουν να κάνουν με τον επεξεργαστή και τη μνήμη στο νέο iPhone θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν σίγουρη η υποστήριξη LTE δικτύων. Όχι επειδή είναι της μόδας, αλλά η αρχή έχει ήδη γίνει με το new iPad, ενώ ταυτόχρονα στις ΗΠΑ – και σε άλλες χώρες που αποτελούν μεγάλες αγορές όμως – τα LTE δίκτυα είναι ήδη γεγονός.

ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Τέλος η ονοματολογία θεωρούμε ότι έλαβε τέλος την ημέρα που η Apple έστειλε τις προσκλήσεις στον τύπο για το σημερινό event αφού κάτω από το 12 διακρίνεται ξεκάθαρα ένα μεγάλο 5, το οποίο και με σχετική ασφάλεια θεωρούμε, αφορά το όνομα του νέου iPhone. Όσον αφορά την κυκλοφορία του

Δείτε παρακάτω ένα dummy iPhone 5 το οποίο βρέθηκε στην IFA 2012 από εταιρεία που κατασκευάζει θήκες και η οποία θέλησε να παραμείνει ανώνυμη.

Άλλο ένα dummy iPhone 5 στο παρακάτω video το οποίο ήρθε και πάλι από μια εταιρεία που κατασκευάζει θήκες.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση