Συμφωνία Hynix και Samsung για πώληση μνήμης DRAM

You are currently viewing Συμφωνία Hynix και Samsung για πώληση μνήμης DRAM

Η Hynix, μεγάλη κατασκευάστρια στον τομέα μνήμης DRAM, μετά την απόφαση της Apple να μειώσει τις παραγγελίες της στην νοτιοκορεατική εταιρεία λόγω μειωμένης ζήτησης του iPhone 5, μπήκε σε μεγάλες οικονομικές περιπέτειες

Έτσι προκειμένου να επανέλθει, ειδικά με την τιμή της DRAM μνήμης να αυξάνεται σταθερά από τις αρχές του τρέχοντος έτους, μάλλον θα καταφύγει σε συμμαχία με την ανταγωνίστρια της Apple, που δεν είναι άλλη από την Samsung.

Ο J.K. Shin, επικεφαλής της Samsung στον τομέα του Mobile Communication, δήλωσε στο Reuters ότι εξετάζει την αγορά chip μνήμης από την Hynix για τα μελλοντικά τους προϊόντα, συμπεριλαμβανομένης και της σειράς Galaxy S.

HynFact960

Αν συμβεί αυτό η Hynix θα μπορεί να ανασάνει λίγο ως προς τα οικονομικά βάρη που τον τελευταίο καιρό δυναμιτίζουν την αξιοπιστία της στην αγορά.

Το περίεργο εδώ βέβαια είναι ότι η Samsung κατασκευάζει DRAM μνήμη στις αλυσίδες παραγωγής της, από την οποία και εφοδιάζονται μέχρι σήμερα τα smartphone της κορεατικής εταιρείας.

SamsDram960

Φαίνεται όμως ότι έχει αρχίσει να ψάχνει και για εξωτερικούς προμηθευτές προκειμένου να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του εφοδιασμού για τα σημαντικά μοντέλα της, όπως το Galaxy S4 το οποίο θα αρχίσει να πωλείται αργότερα αυτό το μήνα και αναμένεται να ξεπεράσει σε πωλήσεις τους προκατόχους του κατά πολύ.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση