Στελέχη της Huawei συλλαμβάνονται για βιομηχανική κατασκοπεία!

You are currently viewing Στελέχη της Huawei συλλαμβάνονται για βιομηχανική κατασκοπεία!

Όχι αυτά δεν συμβαίνουν μόνο σε χολυγουντιανές παραγωγές αλλά και στην πραγματική ζωή μιας και στελέχη της Huawei φαίνεται πως έχουν συλληφθεί για βιομηχανική κατασκοπεία.

Συνολικά έξι εργαζόμενοι στο τμήμα βιομηχανικού σχεδιασμού της Huawei φέρονται να έχουν διαρρεύσει εμπιστευτικά δεδομένα σε συναδέλφους τους της LeEco. Η LeEco είναι μια ανερχόμενη εταιρεία η οποία πρόσφατα έχει απασχολήσει τον τύπο τόσο για την προσπάθεια της να μπει στην αγορά των ΗΠΑ, όσο όμως και στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων.

Όσον αφορά τώρα τις δύο εταιρείες η Huawei έχει ήδη υποβάλει μηνύσεις σε βάρος των εργαζομένων της, ενώ αναφέρει ότι έχει κλαπεί πληροφορία για τον σχεδιασμό κεραίας αλλά και ενός smartwatch για παιδιά. Από την άλλη η LeEco αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή της μιας και σημειώνει ότι δεν έχει λάβει με κανέναν τρόπο εμπιστευτική πληροφορία από οποιονδήποτε.

Πηγή

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση