Tegra 4, τα πρώτα συγκριτικά τεστ στο MWC 2013

You are currently viewing Tegra 4, τα πρώτα συγκριτικά τεστ στο MWC 2013

Ο Tegra 4, ο νέος πανίσχυρος επεξεργαστής που παρουσιάστηκε πριν λίγο καιρό στην CES 2013 από την Nvidia, φερόμενος ως και ο “ταχύτερος” επεξεργαστής φορητών συσκευών, ήρθε και αυτή τη φορά με νούμερα, να δικαιώσει την κατασκευάστρια εταιρεία. 

Συγκεκριμένα το σκορ του στο Quadrant, της δημοφιλούς εφαρμογής μέτρησης CPU, I/O και 3D γραφικών για Android, κυμαινόταν από το score των 16.000 φτάνοντας και μέχρι και το score 16.591 ως μεγίστη τιμή. Για να έχετε μια εικόνα σύγκρισης όσον αφορά αυτό τον αριθμό φανταστείτε ότι το Samsung/Google Nexus 10 με τον διπύρηνο Exynos της Samsung στα 1.7 GHz, σκοράρει μόλις 4.000 βαθμούς.

tegra4-Quadrant-960

Στο AnTuTu, επίσης εφαρμογή μέτρησης πολλών σημείων [Memory Performance, CPU Integer Performance, CPU Floating point Performance, 2D 3D Graphics Performance, SD card reading/writing speed, I/O], για το Nexus 10 αλλά και για το Transformer Pad Infinity της Asus οι βαθμολογίες κυμαίνονταν από 8.000 έως 9.000, με τον Tegra 4 να ξεπερνά με χαρακτηριστική ευκολία αυτές τις τιμές, δίνοντας το εντυπωσιακό score των 36.000 βαθμών.

tegra4-AnTuTu-960

Σε ερώτημα που τέθηκε στην ομάδα της Nvidia για το πραγματικό αντίπαλο δέος, που δεν είναι άλλο από τους Snapdragon 600 και 800 της Qualcomm, η απάντηση ήταν ότι γνωρίζουν πολύ καλά τις δυνατότητες των δυο αυτών chip. Σημείωσαν δε ότι ο νέος Tegra αφήνει πίσω του κατά πολύ το πρώτο και με μια σημαντική διαφορά, φυσικά αρνητική, το δεύτερο. Πάνω σε αυτό εκκρεμεί βέβαια και μία απάντηση από την ίδια την Qualcomm, αλλά και μετρήσεις που να επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς της Nvidia.

DragonEye-Qualcomm-960

Να τονίσουμε εδώ ότι η κατανάλωση του επεξεργαστή της Nvidia ήταν άκρως ικανοποιητική και καταγράφοντας τιμή περί τα 950 mW, μια τυπική κατανάλωση όταν εκτελούνται βαριές εργασίες όπως η αναπαραγωγή video υψηλής ανάλυσης.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση