To Fairphone έτοιμο για προπαραγγελία στην Ευρώπη

You are currently viewing To Fairphone έτοιμο για προπαραγγελία στην Ευρώπη

Το Fairphone είναι μια πρωτοβουλία μιας μικρής ομάδας ανθρώπων που σχεδιάζει ένα μοντέρνο Android smartphone, το οποίο έχει ως στόχο να μπει σε παραγωγή με υλικά και διαδικασίες που δεν βλάπτουν το περιβάλλον

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος χρειάζονται 5.000 προ-παραγγελίες, ούτως ώστε να μπορέσει η εταιρεία να ξεκινήσει την κατασκευή του smartphone. Έχει οθόνη 4.3″ qHD 960×540 pixels προστατευμένη από λεπτό και ελαφρύ γυαλί DragonΤrail, τετραπύρηνο επεξεργαστή Mediatek MTK6589M στα 1.2 GHz, 1 GB μνήμης RAM καθώς και 16 GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου επεκτάσιμου μέσω θύρας microSD. Η κύρια κάμερα είναι στα 8ΜΡ ενώ η μπροστινή είναι 1.3ΜΡ.

FFRM960

Το Fairphone είναι Dual SIM και τρέχει Android 4.2 Jelly Bean, ανοιχτό και rootable, με μελλοντική χρήση των Ubuntu και FireFox OS, για την κάλυψη κάθε επιθυμίας των χρηστών.

Οι προπαραγγελίες έχουν ήδη αρχίσει στην Ευρώπη, έτσι μπορείτε να προ-αγοράσετε ένα στην αρκετά καλή τιμή των €325 συµπεριλαµβανοµένου ΦΠΑ. Έρχεται χωρίς ακουστικά ή φορτιστή, τον οποίο όμως μπορείτε να προμηθευτείτε με επιπλέον €7,50.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση