Το Galaxy S4 έχει κόστος κατασκευής 183 ευρώ

You are currently viewing Το Galaxy S4 έχει κόστος κατασκευής 183 ευρώ

Τα υλικά που χρειαζόμαστε για να κατασκευάσουμε ένα ολοκαίνουριο Samsung Galaxy S4 δεν κοστίζουν παραπάνω απο 183 . Αυτή είναι μια εκτίμηση που έκανε η γνωστή εταιρεία IHS iSuppli βασισμένη στην λίστα των ανταλλακτικών που χρησιμοποιεί η κορεατική εταιρεια για την υλοποίηση της “ναυαρχίδας” της στον τομέα των smartphones. 

Το κόστος αυτό υπολογίζεται ως 15% υψηλότερο από αυτό ενός Galaxy S 3, για το οποίο ένας κατασκευαστής θα χρειαζόταν 24  λιγότερα για την συναρμολόγηση του.

Η υψηλης ευκρινειας οθόνη του GS4 κοστίζει παραπάνω από την οθόνη του GS3 και ο Exynos 5 Octa επεξεργαστής 23 παραπάνω από τον προηγούμενο τετραπύρηνο.

Ας μην ξεχναμε ότι η οθόνη, η μονάδα [επιφάνεια] αφής, τα συστήματα τροοφοδοσίας και διαχείρησης ενέργειας, η μνήμη [SDRAM και χώρος αποθήκευσης] καθώς και ο επεξεργαστής κατασκευάζονται από τα εργοστάσια της Samsung και αυτο παιζει σημαντικό ρόλο στην συμπίεση του κόστους, όταν έχεις το 63% της συσκευής στα χέρια σου.

GS4Amol960

Η νέα οθόνη που χρησιμοποιεί  το GS4 είναι μία full HD AMOLED με ανάλυση 1.920×1.080 pixels [1.280×720 pixels στο GS3] και είναι το πρώτο smartphone με οθόνη AMOLED σε τέτοια υψηλή ανάλυση και αν και υπάρχουν και άλλα smartphones στην αγορά με full HD LCD οθόνες. Σύμφωνα με  τον Vinita Jakhanawal, διευθυντή οθονών στην IHS, αυτές οι υψηλότερες επιδόσεις της συγκεκριμένης AMOLED οδήγησαν σε ακόμα μεγαλύτερο κόστος κατασκευής.

Επίσης το GS4 είναι εξοπλισμένο με έναν ιδαίτερα υψηλό αριθμό αισθητήρων όπως υγρασίας, θερμοκρασίας, υπερύθρων, γυροσκόπιο, βαρόμετρο, πυξίδας και επιταχυνσιόμετρο.

Και εδώ εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς πως φτάνουμε στην τελική τιμή της συσκευης, που φυσικά δεν έχει καμία σχέση με το πραγματικό κόστος κατασκευής [θα επανεκτιμηθεί μόλις γίνει διαθέσιμη].

GS4AiSuppl960Υπολογίστε λοιπόν στα 183  και τα χρήματα που δαπανούνται για έρευνα, διαφήμιση, συσκευασία, διανομή, φόρους και φυσικά κέρδος [χονδρικής και λιανικής] και θα φτάσετε ένα σύνολο 600  περίπου, με τις φήμες να θέλουν αυτό το νούμερο να είναι μικρότερο από την τελική τιμή απόκτησης του καταπληκτικού GS4.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση