Το HTC One με υποδοχή microSD

You are currently viewing Το HTC One με υποδοχή microSD

Η κινεζική έκδοση του HTC One θα διαθέτει αφαιρούμενη πλάτη και υποδοχή κάρτας microSD, καταρρίπτοντας την “κατασκευή χωρίς κενά” που χρησιμοποίησε η ταϊβανέζικη εταιρία στην διαφημιστική καμπάνια της ναυαρχίδας της. 

Φαίνεται πως η εταιρεία επανεκτίμησε τις συνέπειες της υψηλής τιμής που διατίθεται η συσκευή, η οποία σε συνδυασμό με την απουσία αποσπώμενης μπαταρίας και θύρας microSD μπορεί να οδηγήσει τις πωλήσεις στην Κίνα σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Και παρόλο που η προσεκτική χρήση και διατήρηση της μπαταρία από τον χρήστη ή η συνδρομή εξωτερικών πηγών ενέργειας υπό μορφή “juice-packs” και USB φορτιστών μπορούν να παρηγορήσουν τους απαιτητικούς και “πικραμένους” αγοραστές, δεν υπάρχει καμία λύση για την έλλειψη επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου που περιορίζει την χρήση μεγάλων και πολλών αρχείων πολυμέσων.

HTCOneCN960

Υπό αυτές λοιπόν τις συνθήκες η HTC επανεκτίμησε την αναγκαιότητα μιας πλήρως σφραγισμένης συσκευής, παρουσιάζοντας την κινεζική έκδοση με αφαιρούμενο πίσω κάλυμμα και υποδοχή κάρτας microSD.

Ακόμα όμως και αυτή η έκδοση εξακολουθεί να μην επιτρέπει την πρόσβαση και κατ’ επέκταση την εύκολη αντικατάσταση της μπαταρίας, προσδίδοντας στην συσκευή λίγα χιλιοστά παραπάνω σε διαστάσεις, κανοντας την ελαφρώς παχύτερη από αυτήν των ΗΠΑ και των υπολοίπων χωρών [international model].

Εσείς τι θα προτιμούσατε, το φοβερό ενιαίο “σκαρί” της HTC ή το όχι τόσο “εξωτικό” κινεζικό μοντέλο με την microSD ;

Πηγή

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση