To Ubuntu Touch στην ταμπλέτα Sony Xperia Z [VIDEO]

You are currently viewing To Ubuntu Touch στην ταμπλέτα Sony Xperia Z [VIDEO]

Μπορεί να μην κατάφερε η Canonical να υλοποιήσει το Ubuntu Edge, με την δύσκολη και ας μας επιτραπεί η έκφραση κάπως ματαιόδοξη εκστρατεία που διοργάνωσε μέσω του Indiegogo, αλλά αυτό δεν φαίνεται να έκαμψε την επιμονή των μελών της ομάδας του. 

Ούτε και τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς του Ubuntu επηρέασε η τελευταία περιπέτεια, στην οποία τους έμπλεξε ο Mark Shuttleworth, οι οποίοι “ξαναχτύπησαν” με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

SonyXZ960

Αυτή τη φορά “θύμα” της καλοπροαίρετης μανίας των πιστών και αφοσιωμένων του ανοιχτού λογισμικού, έπεσε η ταμπλέτα Xperia Z της Sony. Το πείραμα ολοκληρώθηκε με επιτυχία και το λογισμικό Ubuntu Touch, αυτό που θα έδινε “ψυχή” στο σώμα του Ubuntu Edge, πέρασε κανονικά στο πανίσχυρο και κομψό δημιούργημα της ιαπωνικής φίρμας.

Υπήρξαν κάποια bugs και ορισμένες δυσκολίες αλλά αυτά αναμένεται να εξαλειφθούν άμεσα στην επόμενη, βελτιωμένη έκδοση της διανομής.

https://www.youtube.com/watch?v=WwNWotp8otw

Βέβαια εδώ να κάνουμε ξεκάθαρο ότι το Ζ δεν κατάφερε να εκτελέσει διπλό “boot” [όπως θα έκανε το Edge] με Android και Ubuntu Μobile ωστόσο ειπώθηκε πως κατά την εκκίνηση είναι εφικτό να επιλέξει κανείς μεταξύ κανονικού Android και Cyanogenmod [Custom Rom].

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση