Vodafone: 50 εκατομμύρια συνδέσεις Internet of Things

You are currently viewing Vodafone: 50 εκατομμύρια συνδέσεις Internet of Things

Η Vodafone ανακοίνωσε ότι έγινε ο πρώτος πάροχος Internet of Things (ΙοΤ) που υπερέβη τις 50 εκατομμύρια συνδέσεις, επιδεικνύοντας αξιοσημείωτη ανάπτυξη για τα δεδομένα της βιομηχανίας.

Οι νέες συνδέσεις ξεπέρασαν την τάξη του ενός εκατομμυρίου τον μήνα και καταγράφοντας ιδιαίτερα υψηλές επιδόσεις στους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας, της υγείας και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.

Οι τεχνολογίες ΙοΤ της Vodafone, αξιοποιούν τα ιδιόκτητα εταιρικά δίκτυα του Ομίλου, τα δίκτυα συνεργαζόμενων εταιριών καθώς και δίκτυα τρίτων παρόχων κινητών επικοινωνιών, προκειμένου να παρέχουν στους πελάτες απλές και ενοποιημένες υπηρεσίες συνδεσιμότητας που καλύπτουν σχεδόν όλες τις χώρες του πλανήτη.

Η Vodafone σημειώνει διψήφια ετήσια ανάπτυξη εσόδων στο IoT από το 2011, όταν και δημιούργησε μία χωριστή επιχειρηματική μονάδα που επικεντρώνεται στις τεχνολογίες machine-to-machine (M2M).

Σύμφωνα με τη Gartner για το 2016 ο όμιλος της Vodafone χαρακτηρίζεται ως ηγέτης για τη διαχείριση υπηρεσιών M2M σε παγκόσμιο επίπεδο και αυτό συμβαίνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Αντίστοιχη έκθεση της Machina Research χαρακτηρίζει τον όμιλο ως παγκόσμιος ηγέτης σε υπηρεσίες IoT και με βάση αυτή είναι η πέμπτη συνεχόμενη χρονιά που η εταιρεία κατέχει ηγετική θέση.

Ο Διευθυντής του τμήματος IoT της Vodafone, Ivo Rook δήλωσε:

H Vodafone ήταν ένας από τους πρώτους πιστούς υποστηρικτές των δυνατοτήτων που το  Internet of Things παρέχει ώστε να αλλάξει το επιχειρηματικό μοντέλο και τη ζωή των ανθρώπων. Tο ορόσημο των 50 εκατομμυρίων συνδέσεων συνιστά απόδειξη της συνεχιζόμενης αφοσίωσης και δέσμευσης μας στην καινοτομία σε αυτόν τον ταχέως αναπτυσσόμενο και δυναμικό τομέα.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.