Xiaomi : Το Mi4 θα έρθει με MiOS [VIDEO]

You are currently viewing Xiaomi : Το Mi4 θα έρθει με MiOS [VIDEO]

Πρίν από μερικές μέρες η κινεζική Xiaomi παρουσίασε με υπερηφάνια το Mi3, το φτηνότερο smartphone στον κόσμο με Snapdragon 800 και 13ΜΡ κάμερα. Σήμερα ανακοίνωσε πως σκοπεύει να κυκλοφορήσει τροποποιημένο το μοντέλο Red Rice [WCDMA], προκειμένου να συνεργάζεται με περισσότερα δίκτυα ανά την υφήλιο αλλά έντονες είναι και οι φήμες ανάπτυξης νέου λειτουργικού

XiaomiRR960

To Red Rice, με οθόνη 4.7” 720p στα 312ppi, Gorilla Glass 2 και τετραπύρηνο επεξεργαστή MediaTek MT6589T στα 1.5GHz κοστίζει μόλις 99 ευρώ. Φέρει μνήμη RAM 1GB, αποθηκευτικό χώρο 4GB και κάμερα 8ΜΡ. Δεν απουσιάζουν το WiFi, το WiFi Direct, το Bluetooth 4.0 και το GPS ενώ η μπαταρία που φωλιάζει στο πίσω μέρος του είναι στα 2000mAh.

Ως λειτουργικό επιλέχθηκε το Android 4.2.2 Jelly Bean, υπό το προσωπείο του MIUI Version 5.

Αρκετά δελεαστικό και όμορφο.

Πηγές όμως αποκαλύπτουν πως η εταιρεία σκοπεύει να απεξαρτηθεί από λειτουργικό σύστημα της Google και να εξοπλίσει τις επόμενες συσκευές της με το δικό της MiOS, ένα Linux-based OS που θυμίζει λίγο το Chrome OS, με πρώτη υλοποίηση το Millet 4 [Mi4].

Miuiv5960

Η βεβαρημένη έκδοση του MIUI, η forked-Android διανομή που διαθέτει τώρα η Xiaomi, έχει δικό της App Store και οι περισσότερες εφαρμογές της Google δεν υπάρχουν στις συσκευές εξ ορισμού, αν και τοποθετούνται εύκολα.

XMi3MD960

Μεγάλο βήμα, σημαντική η παρουσία του Hugo Barra σε αυτό το εγχείρημα και φυσικά η Xiaomi ανοίγει τα φτερά της να κατακτήσει και τον υπόλοιπο πλανήτη, με φτηνές και αξιόπιστες συσκευές.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση