ΖΤΕ, τετραπύρηνος “δράκος” με Tegra 4

You are currently viewing ΖΤΕ, τετραπύρηνος “δράκος” με Tegra 4

Η ΖΤΕ η γνωστή κινεζική κατασκευάστρια κινητών τηλεφώνων [και όχι μόνο] ανακοίνωσε οτι θα κυκλοφορήσει συσκευή εξοπλισμένη με τον πανίσχυρο Tegra 4 επεξεργαστή κατά πάσα πιθανότητα εντός του επόμενου εξαμήνου.

Η συνεργασία με την Nvidia, κατασκευάστρια εταιρεία του επεξεργαστή που ανακοινώθηκε στην CES 2013, θα εξασφαλίσει στο νέο smartphone “ιπποδύναμη” τεσσάρων πυρήνων Α15 και 72 πυρήνες γραφικών, μεταμορφώνοντας το σε κανονική παιχνιδομηχανή και κέντρο πολυμέσων με εξαιρετικές δυνατότητες.

tegra-4-specs960

Δεν είναι η πρώτη φορά που ΖΤΕ και Nvidia συνεργάζονται για την υλοποίηση κάποιας συσκευής, δεδομένου ότι τo ZTE Grand Era U985 έχει εξοπλιστεί με Tegra 3 επεξεργαστές, δίνοντας ένα πολύ καλό smartphone όσον άφορα τον τομέα απόδοση/τιμή.

ZTE-U985-Tegra3

Σημείο αναφοράς εδώ η ενσωμάτωση του i500, συνεπεξεργαστή του Tegra 4 ο οποίος μπορεί να προσφέρει LTE 4G δικτύωση σε παγκόσμιο επίπεδο και αποδίδει ταχύτητες έως και 100 Megabits/s, αναβαθμίσιμα μέσω κατάλληλου software φτάνοντας τα 150 Megabits/s.

ZTE-Nvidia-i500

Μοναδικό μελανό σημείο σε όλη αυτή την εντυπωσιακή συνεργασία, αν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε έτσι, είναι ότι δεν γνωρίζουμε τις διαθέσεις της κατασκευάστριας εταιρείας όσον άφορα την διανομή αλλά και την αριθμό των συσκευών που προτίθεται να παραδώσει. Δυνατό της σημείο όμως θα είναι μάλλον για άλλη μια φορά η τιμή σημαντικό πλέον κριτήριο, κατά την επιλογή, των καταναλωτών.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.