CES 2013: Ασύρματα ηχεία Sony SRS-BTX300 και SRS-BTX500

You are currently viewing CES 2013: Ασύρματα ηχεία Sony SRS-BTX300 και SRS-BTX500

Εντυπωσιακή η παρουσία της Sony στη φετινή CES 2013 μας θυμίζει εποχές που η Ιαπωνική εταιρεία πρωταγωνιστούσε στα τεχνολογικά δρώμενα. Τα νέα ασύρματα ηχεία που ανακοίνωσε η Sony μας έχουν αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις.

Τα νέα Sony SRS-BTX300 και SRS-BTX500 ανακοινώθηκαν και μας άφησαν πολύ θετικές εντυπώσεις από τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους. Το SRS-BTX500 είναι ένα σύστημα ηχείων 2,1 καναλιών το οποίο αποδίδει 40 Watts και σύμφωνα με τη Sony αποδίδει εξαιρετικά φυσικό ήχο χάρη στην τεχνολογία DMC της εταιρείας. Διαθέτει διπλούς παθητικούς ακτινοβολητές [Dual Passive Radiators] οι οποίοι αποδίδουν πολύ καλά τις χαμηλές συχνότητες, ενώ επιπλέον η τεχνολογία Clear Phase DSP αναλαμβάνει την αναπαραγωγή μεσαίων συχνοτήτων από τα όργανα αλλά και τα φωνητικά.

SRS-BTX500_ChargeTablet-1200

Αυτά τα ηχεία χρησιμοποιούν την τεχνολογία Magnetic Fluid και έτσι τα ηχεία είναι τα πρώτα στον κόσμο χωρίς μονάδα ρυθμιστικού διαφράγματος μειώνοντας σημαντικά την αλλοίωση του ήχου. Επιπλέον ενσωματώνουν και την τεχνολογία DESE της Sony η οποία βελτιώνει την ποιότητα συμπιεσμένων αρχείων μουσικής κυρίως στις υψηλές συχνότητες.

Τα νέα Sony SRS-BTX300 είναι ένα σύστημα δύο καναλιών, είναι λεπτότερα και ελαφρύτερα με μικρότερη απόδοση στα 20 Watts. Η Sony τα προτείνει για να τα συνδυάσετε με κινητές συσκευές όπως το smartphone ή το tablet σας.

Και τα δύο σετ ηχείων υποστηρίζουν την τεχνολογία NFC One Touch χάρη στην οποία μπορείτε να συνδέσετε απλώς με ένα άγγιγμα συσκευές οι οποίες υποστηρίζουν την τεχνολογία NFC.

Τα νέα ηχεία θα είναι διαθέσιμα τον Απρίλιο του 2013 και μέχρι στιγμής δεν έχουμε πληροφορίες για την τιμή διάθεσης τους.

Τεχνικά χαρακτηριστικά ηχείων

 

SRS-BTX500

SRS-BTX300

Τύπος ηχείων 2,1 καναλιών (σύστημα ηχείων ‘one box’ DMC) Σύστημα με παθητικό ηχείο 2,1 καναλιών (‘one box’ )
Ισχύς εξόδου 10W+10W+20W 10W+10W
Λειτουργίες ήχου Megabass, Megabass + Surround, Απενεργοποιημένο Megabass, Megabass + Surround, Απενεργοποιημένο
Ασύρματο Bluetooth (V 3.0) Συμβατά προφίλ A2DP/AVRCP/HFP/HSP, NFC, Υποστηριζόμενο codec: SBC

Λειτουργία Hands-free

Μέγιστο εύρος (γραμμή θέας) κατά προσέγγιση 10 μέτρα

Συμβατά προφίλ A2DP/AVRCP/HFP/HSP, NFC, Υποστηριζόμενο codec:SBC

Λειτουργία Hands-free

Μέγιστο εύρος (γραμμή θέας) κατά προσέγγιση 10 μέτρα

Σύνδεση One-touch Απαιτείται συμβατό τηλέφωνο ή κινητή συσκευή με NFC και εφαρμογή NFC Easy Connect Απαιτείται συμβατό τηλέφωνο ή κινητή συσκευή με NFC και εφαρμογή NFC Easy Connect
Διασυνδέσεις / συνδέσεις ήχου Ενσωματωμένο βύσμα ήχου, USB (μόνο έξοδος DC), είσοδος ρεύματος AC Ενσωματωμένο βύσμα ήχου, USB (μόνο έξοδος DC), είσοδος ρεύματος AC
Χρόνος αναπαραγωγής με επαναφορτιζόμενη μπαταρία (με σύνδεση Bluetooth) Κατά προσέγγιση 6 ώρες Κατά προσέγγιση 8 ώρες
Διαστάσεις Κατά προσέγγιση 384,8 x 152 x 64,3 χλστ. Κατά προσέγγιση  341 x 115 x 58,5 χλστ (με κλειστό το πλαϊνό stand)

Κατά προσέγγιση 341 x 115 x 72 χλστ (με ανοιχτό το πλαϊνό stand)

Περιλαμβάνει θήκη μεταφοράς Ναι Ναι

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση