Ανακοινώθηκε η νέα Nikon D7500

You are currently viewing Ανακοινώθηκε η νέα Nikon D7500

Η Nikon ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα την D7500, η οποία έχει σχεδιαστεί για όλους εκείνους που έχουν πάθος με τη φωτογραφία. Σύμφωνα με τη Nikon πρόκειται για μια φωτογραφική μηχανή η οποία εξασφαλίζει την ίδια ποιότητα με την D500—το κορυφαίο μοντέλο DSLR με φορμά DX της Nikon.

Η D7500 είναι ιδανική για τους φωτογράφους που αναζητούν πάντοτε την καλύτερη δυνατή φωτογραφία από μια φωτογραφική μηχανή με σώμα που το μέγεθος του επιτρέπει να την έχεις μαζί σου πάντα.

Όπως στην D500, έτσι και στην D7500 ο αισθητήρας CMOS 20,9 MP με φορμά DX με τον οποίο είναι εξοπλισμένη, εξασφαλίζει εύρος ISO που εκτείνεται έως το εξαιρετικό ισοδύναμο ISO 1.640.000. Διαθέτει τον επεξεργαστή EXPEED 5 της Nikon, για ταχύτερη επεξεργασία και πιο ευκρινείς εικόνες

. Παράλληλα, ο εξαιρετικά μεγαλύτερος αριθμός pixel του αισθητήρα RGB 180K-pixel εξασφαλίζει βελτιωμένη ακρίβεια μέτρησης. Όσοι συνηθίζουν να τραβάνε video έχουν στη διάθεσή τους τη δυνατότητα λήψεων σε ποιότητα 4K/UHD ενώ η ενσωματωμένη δυνατότητα ηλεκτρονικής απόσβεσης κραδασμών της Nikon μειώνει τις επιπτώσεις από το κούνημα της φωτογραφικής μηχανής. Έχουν ενσωματωθεί εργονομικές βελτιώσεις όπως η νέα ανακλινόμενη οθόνη με λειτουργία αφής και η βαθιά λαβή για σταθερό και άνετο χειρισμό. Παράλληλα, αυτή είναι η πρώτη Nikon DSLR που περιλαμβάνει ενσωματωμένο φλας και υποστηρίζει προηγμένο ασύρματο φωτισμό με χειρισμό μέσω ραδιοσυχνότητας.

Ο Jordi Brinkman, Διευθυντής Προϊόντων της Nikon Europe αναφέρει:

«Η D7500 είναι η τέλεια φωτογραφική μηχανή που απέχει μόλις ένα βήμα από τις επαγγελματικές. Είναι ιδανική για τους φωτογράφους που θαυμάζουν τις δυνατότητες της D500 αλλά δεν χρειάζονται τόσα επαγγελματικά χαρακτηριστικά. Θα έχετε την ίδια κορυφαία στην κατηγορία της ποιότητα εικόνας με την D500 αλλά σε μικρότερο σώμα που μπορείτε να το χειριστείτε πιο εύκολα. Η δυνατότητα λήψης με 8 fps και πλήρη παρακολούθηση AF/AE σάς εξασφαλίζει την ταχύτητα και την ακρίβεια να αποτυπώσετε εξαιρετικές φωτογραφίες δράσης. Ταυτόχρονα, χάρη στο SnapBridge οι φωτογράφοι μπορούν να μοιράζονται αυτές τις λήψεις από όπου και να βρίσκονται».

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση