Canon EOS M, τώρα και στην Ελλάδα

You are currently viewing Canon EOS M, τώρα και στην Ελλάδα

Στα μέσα του καλοκαιριού ανακοίνωσε η Canon τη δική της DSLR mirrorless πρόταση και σας είχαμε ενημερώσει για αυτό. Η νέα mini προσθήκη στη σειρά EOS η Canon EOS M είναι πλέον διαθέσιμη και στην Ελληνική αγορά.

Οι φίλοι της Canon, οι οποίοι στους χώρους ερασιτεχνών και επαγγελματιών φωτογράφων είναι πάρα πολλοί, πλέον έχουν τη δυνατότητα επιλογής μιας DSLR φωτογραφικής μηχανής σε μέγεθος compact. Η νέα Canon EOS M έρχεται με περιορισμένες διαστάσεις αλλά, όπως θα δείτε παρακάτω, χωρίς περιορισμούς στα τεχνικά χαρακτηριστικά. Δεν θα μπορούσε βέβαια η Canon να κάνει αλλιώς αφού ο ανταγωνισμός στην κατηγορία είναι έντονος και η EOS M φαίνεται έτοιμη να τον κοιτάξει στα μάτια.

Η διαφορά μεγέθους μεταξύ της EOS 650D [αριστερά] και της EOS M [δεξιά] είναι σημαντική.
Διαθέτει αισθητήρα 18 MPixels APSC CMOS, ενώ ενσωματώνει τον νέο επεξεργαστή 14-bit DIGIC 5 της Canon που θα βρείτε και στην EOS 650D της εταιρείας. Η EOS M έχει την δυνατότητα λήψης video σε ανάλυση full HD στα 1.920×1080 pixels, ενώ υποστηρίζει και τη λειτουργία Video Snapshot mode. Οι λήψεις σε περιβάλλοντα χαμηλού φωτισμού είναι ευκολότερες χάρη στο ISO 100-12.800 της EOS Μ, το οποίο έχει δυνατότητα επέκτασης σε 25.600.

Το σύστημα AF [autofocus] της EOS M είναι επίσης νέο, υβριδικό με 31 σημεία εστίασης, ενώ στην πίσω πλευρά της θα βρείτε οθόνη ClearView II διαγωνίου 3 ιντσών πολλαπλής αφής και ανάλυσης 1 MPixel. Μαζί με την EOS M ανακοινώθηκε και νέα σειρά αξεσουάρ για την compact DSLR της Canon στα οποία περιλαμβάνεται το νέο flash Speedlite 90EX, αλλά και δύο νέοι φακοί ο EF-M 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM standard zoom και ο EF-Μ 22 mm f/2 STM pancake. Για όσους έχουν ήδη φακούς της σειράς EF μαζί η Canon ανακοίνωσε και τον προσαρμογέα EF-EOS M με τον οποίο η EOS M εξασφαλίζει συμβατότητα με περισσότερο από 70 φακούς.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση