Η Canon ανακοίνωσε τη PowerShot G1 X Mark III

You are currently viewing Η Canon ανακοίνωσε τη PowerShot G1 X Mark III

Η Canon ανακοίνωσε τη ναυαρχίδα της σειράς PowerShot G, το κορυφαίο μοντέλο PowerShot G1 X Mark III μια μηχανή που συνδυάζει με τον ιδανικότερο τρόπο την ποιότητα εικόνας από τη σειρά μηχανών DSLR Canon EOS, με τον χειρισμό και το μικρό μέγεθος μιας μηχανής PowerShot.

Διαθέτοντας έναν νέο και ακριβή φακό με 3x οπτικό ζουμ, έναν αισθητήρα τύπου APS-C, καθώς και τον premium επεξεργαστή της Canon, DIGIC 7, η νέα φωτογραφική μηχανή είναι τόσο ευέλικτη ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για υψηλής ποιότητας φωτογραφήσεις στο δρόμο, αλλά και για αφηγηματική φωτογραφία ντοκιμαντέρ.

Είτε φωτογραφίζετε πορτρέτα ή κοντινές λήψεις macro, ο ενσωματωμένος φακός 3x zoom διαθέτει ευέλικτο εστιακό μήκος 24 – 72 mm, καθώς και πολύ μικρή ελάχιστη απόσταση εστίασης μόλις 10 cm, έτσι ώστε να είστε σε θέση να καλύψετε μια ευρεία γκάμα από είδη φωτογραφήσεων, χρησιμοποιώντας μονάχα έναν φακό.

Με συμπαγείς διαστάσεις και μικρό βάρος, μόλις 399 γραμμ., η PowerShot G1 X Mark III είναι κατά 14,8 mm λεπτότερη και περίπου 16 τοις εκατό μικρότερη από την G1X Mark II, κάτι το οποίο είναι ιδανικό για να εξοικονομήσετε χώρο στο σακίδιό σας καθώς ταξιδεύετε, ή για να την προσθέσετε στον φωτογραφικό εξοπλισμό που ήδη διαθέτετε.

Για όσους αγαπούν την περιπέτεια, η PowerShot G1 X Mark III διαθέτει στεγανοποιημένο σώμα για εντατική χρήση σε αντίξοες καιρικές συνθήκες με στόχο το υψηλότερο επίπεδο προστασίας από σκόνη και υγρασία.

Είναι η μοναδική μηχανή της Canon με αισθητήρα APS-C που μπορεί να συνδυαστεί με προαιρετική υδατοστεγή θήκη, επιτρέποντας έτσι στην PowerShot G1 X Mark III να χρησιμοποιηθεί υποβρυχίως σε βάθος μέχρι και 40 m, κάτι το οποίο την καθιστά ιδανική για υποβρύχιες φωτογραφήσεις μεγάλου βάθους.

Η PowerShot G1 X Mark III υποστηρίζει την άνετη βιντεοσκόπηση σε ανάλυση Full HD 60p σε φορμά MP4, με ομαλή και σταθερή κινηματογράφηση χάρη στο προηγμένο σύστημα σταθεροποίησης 5-axis Advanced Dynamic IS σε συνδυασμό με το σύστημα αυτόματης εστίασης Dual Pixel CMOS AF. Χάρη στο Dynamic IS, το βίντεο διορθώνεται και σταθεροποιείται όταν η λήψη πραγματοποιείται εν κινήσει, ενώ το Dual Pixel CMOS AF δίνει τη δυνατότητα κινηματογραφικών εφέ τύπου ‘focus pulls’.

Η μηχανή διαθέτει τη γνώριμη λειτουργία βιντεοσκόπησης time-lapse, ενώ για πρώτη φορά σε μηχανή compact της Canon, η PowerShot G1 X Mark III διαθέτει επίσης και πανοραμική λειτουργία. Χάρη σε ένα απλό πάτημα του κουμπιού, με οριζόντια ή κάθετη κίνηση της μηχανής, μπορείτε χωρίς κόπο να δημιουργήσετε εκπληκτικής ποιότητας πανοραμικές εικόνες με τη μέγιστη δυνατή λεπτομέρεια.

 

H PowerShot G1 X Mark III διαθέτει ένα πλήθος χαρακτηριστικών διασύνδεσης, όπως το Wi-Fi και το Dynamic NFC, με στόχο την εύκολη σύνδεση με συμβατές έξυπνες συσκευές με ένα απλό άγγιγμα. Η μηχανή μπορεί επίσης να ενεργοποιηθεί από κατάσταση αδράνειας εξ αποστάσεως χρησιμοποιώντας ένα smartphone με Bluetooth , το οποίο λειτουργεί ως συσκευή απομακρυσμένου ελέγχου με χαμηλής κατανάλωσης Bluetooth .

Ο πλήρης χειροκίνητος έλεγχος, μέσω WiFi, προσφέρει ζωντανή επισκόπηση της εικόνας από την οθόνη του κινητού σας, κάτι το οποίο είναι ιδανικό όταν θέλετε να παρακολουθείτε και να φωτογραφίζετε ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον, χωρίς να τα παρενοχλείτε.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση