Η Nikon ανακοίνωσε τη νέα D5200

You are currently viewing Η Nikon ανακοίνωσε τη νέα D5200

Η Nikon ανακοίνωσε την τρίτη γενιά της σειράς D5000, την ολοκαίνουργια Nikon D5200 η οποία έρχεται να αντικαταστήσει την ιδιαίτερα επιτυχημένη D5100. Η νέα Nikon D5200 έρχεται με αισθητήρα 24,1 MPixels και δυνατότητα εγγραφής video σε ανάλυση full HD.

Η νέα Nikon D5200 έρχεται με το νέο επεξεργαστή εικόνας EXPEED 3 της εταιρείας, ο αισθητήρας είναι τύπου CMOS σε φορμά DX και όπως αναφέραμε παραπάνω διαθέτει την εντυπωσιακή ανάλυση των 24,1 MPixels. Η λήψη φωτογραφιών σε περιβάλλοντα με χαμηλό φωτισμό εξασφαλίζεται από το ISO 100-6400 το οποίο είναι επεκτάσιμο μέχρι και σε 25600.

Εντύπωση προκαλεί, για την κατηγορία, το σύστημα αυτόματης εστίασης 39 σημείων με 9 αισθητήρες διασταύρωσης. Στην πίσω πλευρά της διαθέτει περιστρεφόμενη οθόνη με διαγώνιο 3 ιντσών, κάτι που θα εκτιμηθεί από τους περισσότερους χρήστες μιας και αυξάνει κατακόρυφα την ευχρηστία. Επιπλέον ο χρήστης έχει τη δυνατότητα εγγραφής video σε ανάλυση full HD έως και 60i/50i.

Προαιρετικά για τη νέα Nikon D5200 διατίθεται ασύρματος προσαρμογέας ο οποίος επιτρέπει την ασύρματη μεταφορά των φωτογραφιών σε συσκευές Android ή iOS.

Το βάρος της Nikon D5200 είναι 505 γραμμάρια ενώ είναι διαθέσιμη σε τρία χρώματα, μαύρο, μπεζ και κόκκινο. Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί οι τιμές διάθεσης.

 

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση